Το Σάββατο17 Ιουνίου γιορτάζουν οι Άγιοι της Λέσβου

Το Σάββατο17 Ιουνίου γιορτάζουν οι Άγιοι της Λέσβου

Από την Κυριακή 11 Ιουνίου έως τις 18 Ιουνίου  θα διαρκέσουν οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Αγίων της Λέσβου

Ακολουθεί αναλυτικά το πρόγραμμα :

Κυριακή 11 Ιουνίου: Αρχιερατική Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Καλλονής συνιερουργούντων των Σεβασμιοτάτων Μητροπολίτου Μηθύμνης κ.Χρυσοστόμου και του Μητροπολίτου Μυτιλήνης κ.Ιακώβου θα ομιλήσει ο Πανοσολογιότατος Αρχιμανδρίτης π.Πρόχορος Ζιμβραγουδάκης Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Υψηλού και θα ακολουθήσει Λιτανεία των Ιερών Λειψάνων.
Δευτέρα 12 Ιουνίου,ώρα 9 μ.μ.: Θα γίνει Ιερά Αγρυπνία στον Μητροπολιτικό Ναό Καλλονής συνιερουργούντων των ως άνω Αρχιερέων με συμμετοχή πολλών Κληρικών. Θα ομιλήσει ο Αιδ.Οικόν.π.Γρηγόριος Πολύμος.
Πέμπτη 15 Ιουνίου,ώρα 7:30 μ.μ.: Θα τελεστεί ο Εσπερινός στο Μαρτύριο του 3ου αιώνος που βρίσκεται στο ύψωμα του Ναυτικού ομίλου χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μηθύμνης Χρυσοστόμου ενώ θα πραγματοποιηθεί ομιλία από τον Πρωτ. Αθανάσιο Γιουσμά.
Παρασκευή 16 Ιουνίου, ώρα 9:30 μ.μ.: Θα έχουν μεταφερθεί τα Ιερά Λείψανα των Αγίων από τις εκκλησίες των δυο Μητροπόλεων. Θα πραγματοποιηθεί Αγρυπνία και θα μιλήσει ο Πρωτ.π.Ευστράτιος Κομνηνός.
Σάββατο 17 Ιουνίου: Θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Άγιο Θεράποντα προ των Ιερών Λειψάνων με προεξάρχοντα τον Πανοσολογιότατο Αρχιμανδρίτη π.Ιάκωβο Καραμούζη, Πρωτοσύγγελο της Ιεράς Μητρόπολης Μυτιλήνης.Την ίδια ημέρα στις 7 μ.μ. στον Ι.Ν. Αγ.Θεράποντα θα τελεστεί ο Μέγας Εσπερινός χοροστατούντων των Μητροπολιτών Μηθύμνης Χρυσοστόμου και Μυτιλήνης Ιακώβου ενώ θα ακολουθήσει η λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων και των Ιερών Εικόνων των Αγίων μέσω της προκυμαίας στον Μητροπολιτικό Ναό.
Κυριακή 18 Ιουνίου θα τελεστεί στον Μητροπολιτικό Ναό η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία επί του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Θεοδώρου στο κέντρο του Ναού, Ιερουργούντων των Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Μηθύμνης κ.Χρυσοστόμου, Σερρών κ.Θεολόγου, Λήμνου κ.Ιεροθέου, και Μυτιλήνης κ.Ιακώβου.Θα ομιλήσει ο Παν.Αρχιμανδρίτης π.Νικόδημος Κουτσαμπάσης,πρωτοσύγγελος της Ιεράς Μητροπόλεως Μηθύμνης.

 

 

To top