Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις του εορτασμού του Αγίου Πνεύματος στον Αφάλωνα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις του εορτασμού του Αγίου Πνεύματος στον Αφάλωνα

Στα πλαίσια του εορτασμού του Αγίου Πνεύματος, το Δ.Σ. του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Αφάλωνα «Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ» διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία τις διήμερες εορταστικές του εκδηλώσεις. Την Κυριακή 4 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό του χωριού και περιφορά της Εικόνας της Αγίας Τριάδας.

Στη συνέχεια ακολούθησαν χοροί απ’ τα χορευτικά τμήματα των συλλόγων Αφάλωνα και Παμφίλων με τον χοροδιδάσκαλο Θανάση Μίχα και παραδοσιακό γλέντι με ζωντανή μουσική στην πλατεία του χωριου. Τη Δευτέρα 5 Ιουνίου έγινε επιστροφή της εικόνας με τη συνοδεία ιππέων στο παμπάλαιο εκκλησάκι που βρίσκεται σε μια μαγευτική, ασκητική τοποθεσία, στην οποία ανεβαίνουν κάθε χρόνο Αφαλωνιάτες και πολλοί επισκέπτες για να γιορτάσουν. Πραγματοποίήθηκε θεία λειτουργεία και αρτοκλασία, στη συνέχεια έγινε διανομή φαγητού (κισκέτς) και ακολούθησε γλέντι με ζωντανή μουσική.
Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο υποψήφιος βουλευτής Παναγιώτης Παρασκευαϊδης, η αντιπεριφερειάρχης Οικονομικού και Πολιτισμού Αναστασία Αντωνέλλη, ο αντιδήμαρχος Αρμόδιος Τεχνικής Υπηρεσίας, Ανάπτυξης και Προγραμματισμού Ευστράτιος Τζιμής, ο Αντιδήμαρχος Αρμόδιος Οικονομικής Υπηρεσίας, Παιδείας και Διά Βίου Μάθησης, Διαφάνειας & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Παναγιώτης Κατσαβέλλης , ο πρώην περιφερειακός σύμβουλος και νυν υποψήφιος Δήμαρχος Παναγιώτης Χριστόφας, η κα Βάσω Χοχλάκα, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινάτητας Παναγιούδας Ευάγγελος Βιόλατζης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Λέσβου Βασιλεία ΚαλαμιδιώτουΣυντονιστής Πολιτικής Προστασίας Β. Αιγαίου Παπαϊωάννου Ελευθέριος, κ.α.
Αρωγός στην προσπάθεια του Συλλόγου να διασώσει την πολιτιστική του κληρονομιά και παράδοση διοργανώνοντας αυτή την εκδήλωση στάθηκε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Παναγιώτης Τσακύρης, τον οποίο ευχαριστεί το Δ.Σ. του συλλόγου. Επίσης ευχαριστεί και όλους τους εθελοντές οι οποίοι συνέβαλαν στην επιτυχία αυτών των εκδηλώσεων αλλά και όλους τους παρευρισκόμενους

To top