Γυναικολογικοί έλεγχοι στα χωριά από το «Βοστάνειο» Νοσοκομείο

Γυναικολογικοί έλεγχοι στα χωριά από το «Βοστάνειο» Νοσοκομείο

Tο “Βοστάνειο” Νοσοκομείο Μυτιλήνης με τη Γυναικολογική Κλινική του, σε συνεργασία με το Kυτταρολογικό Τμήμα, στο πλαίσιο πρόληψης τόσο του Καρκίνου του τραχήλου της μήτρας όσο και του καρκίνο του μαστού, θα πραγματοποιήσει εξορμήσεις στα χωριά της Λέσβου, με σκοπό να διενεργήσει Γυναικολογικό έλεγχο (TESTPAP), έλεγχο μαστογραφιών και ψηλάφηση μαστών, στο γυναικείο πληθυσμό του.

Οι γυναικολογικοί έλεγχοι θα πραγματοποιηθούν από τις 9:00 π.μ – 13:00 μ.μ αρχικά στις περιοχές:

Παρασκευή 9/6/2023 στον ΜΑΝΤΑΜΑΔΟ
Παρασκευή 16/6/2023 στην ΑΓΙΑΣΟ
Παρασκευή 30/6/2023 στην ΑΝΤΙΣΣΑ

Ενδιαφερόμενες από τα γειτονικά χωριά μπορούν να προσέλθουν στα σημεία εξέτασης που τις βολεύουν.

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας αποτελεί μία από συχνότερες κακοήθειες στις γυναίκες. Ο κίνδυνος για καρκίνο του τραχήλου της μήτρας αυξάνει σημαντικά για τις γυναίκες ηλικίας άνω των 30 ετών , ενώ μπορεί να προληφθεί και να θεραπευτεί, αρκεί να εντοπιστεί έγκαιρα για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά.
Ο καρκίνος του μαστού είναι ο πιο συχνός καρκίνος στις γυναίκες, η δεύτερη πιο συχνή αιτία θανάτου στις γυναίκες (μετά τον καρκίνο του πνεύμονα) και η κύρια αιτία θανάτου σε γυναίκες ηλικίας 45 έως 55 ετών. Όταν ανιχνευθεί και αντιμετωπιστεί νωρίς, ο καρκίνος του μαστού είναι συνήθως ιάσιμος.

Η διοίκηση του Νοσοκομείου Μυτιλήνης παρακαλεί τις γυναίκες να συμμετάσχουν στην παραπάνω δράση η οποία θα επαναλαμβάνεται μηνιαίως σε διαφορετικά σημεία του νησιού και θα υπάρχει σχετική ενημέρωση με Δελτία Τύπου και με αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνεχίζοντας την προσπάθεια για περαιτέρω βελτίωση και αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας, προσφέροντας με ασφάλεια υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας προς τους κατοίκους του νησιού.

To top