Γιάννης Μπουρνους για Πανελλήνιες: «Δέσμευσή μας συνεχίζει να αποτελεί η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής»

Γιάννης Μπουρνους για Πανελλήνιες: «Δέσμευσή μας συνεχίζει να αποτελεί η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής»

Στους μαθητές που ξεκίνησαν τις πανελλήνιες  Εξετάσεις ευχήθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνους. Ο ίδιος επανέλαβε τη δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ για κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής: «Ξεκίνησαν σήμερα οι πανελλήνιες εξετάσεις και θα ήθελα, μέσα από την καρδιά μου, να ευχηθώ στα παιδιά που κάθονται στα θρανία των εξεταστικών κέντρων καλή επιτυχία, κουράγιο και υπομονή. Να έχουν ψυχραιμία, δύναμη και αισιοδοξία, να υπερβούν κάθε εμπόδιο και να ανταμειφθούν οι κόποι και οι θυσίες τους. Να θυμούνται τα παιδιά και οι γονείς τους, ότι τίποτα δεν τελειώνει στις πανελλήνιες, τα όνειρά τους είναι μπροστά τους, το μέλλον τούς ανήκει.

Δέσμευσή μας συνεχίζει να αποτελεί η άμεση κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ), ώστε χιλιάδες παιδιά που σήμερα – εξαιτίας της ΕΒΕ που θέσπισε η κυβέρνηση της ΝΔ – αποκλείονται από το δημόσιο πανεπιστήμιο και σπρώχνονται στα ιδιωτικά κολέγια, να ξαναέχουν πρόσβαση στη δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Θα ήθελα τέλος να δεσμευτώ πως, μαζί με το εκπαιδευτικό προσωπικό που τις προηγούμενες μέρες λοιδωρώθηκε τόσο ξεδιάντροπα από τη ΝΔ συνεχίζουμε τον αγώνα για ένα δημόσιο σύστημα παιδείας δίκαιο, δημοκρατικό, σύγχρονο και καλάχρηματοδοτημένο, που θα κάνει περήφανους όσους εργάζονται και όσους μορφώνονται σε αυτό.

To top