Η B. Χοχλάκα για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο

Η B. Χοχλάκα για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο

Την επίσκεψη του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη Λέσβο σχολίασε η υποψήφια Βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Βάσω Χοχλάκα . Στη δήλωσή της αναφέρει:

Μιλώντας απ’ τη Μυτιλήνη σήμερα ο κ. Μητσοτάκης, κι έχοντας και μία εξόχως ποιητική διάθεση, αφού είπε για το μπλε της Ν.Δ., το μπλε της θάλασσας και του ουρανού, το μπλε του Αιγαίου, προχώρησε στο τέλος της διακυβέρνησής του, σε εξαγγελίες για αυξήσεις στους μισθούς, περί αξιολόγησης παντού και για όλους, παραλείποντας σαφέστατα να ξεκαθαρίσει αν θα γίνουν με αξιοκρατικό τρόπο κι όχι με σαθρές διαδικασίες.

Όντως κ. απερχόμενε πρωθυπουργέ. Το gov.gr ήταν μια επανάσταση, όπως είπατε το κράτος μέχρι το 2027 θα είναι όλο ψηφιακό, και συμφωνούμε. Γιατί το ΠΑΣΟΚ ήταν αυτό που οραματίστηκε πρώτο και ξεκίνησε την ψηφιακή μετάβαση της χώρας και τη διαφάνεια στη δημόσια διοίκηση υλοποιώντας το πρόγραμμα «Διαύγεια».

Ομοίως απ’ τη Μυτιλήνη, αναφέρθηκε επίσης στη σημερινή ημέρα των νοσηλευτών λέγοντας πως τα Κ.Υ. θα ενισχυθούν. Δεν είπε όμως τι έκανε αυτά τα χρόνια για τα Κ.Υ., τι έκανε για τους υγειονομικούς ή καλύτερα τι δεν έκανε, ιδιαίτερα μετά τη πανδημία, κι ενώ αυτοί οι άνθρωποι με αυταπάρνηση στάθηκαν όρθιοι και στήριξαν το ΕΣΥ.

Τέλος, έκανε αναφορά και στους μαγαζάτορες λέγοντας πως εν μέσω πανδημίας τούς βοήθησε για να σταθούν όρθιες οι επιχειρήσεις τους. Καμία ενημέρωση, προφανώς, για το γεγονός πως πάνω από 60 καταστήματα έχουν κλείσει τα τελευταία χρόνια, ότι κατασχέθηκαν από λογαριασμούς οι εισφορές των επιχειρηματιών, που θα κάλυπτε το κράτος.

Καμιά αναφορά, επίσης, για τουρισμό κι έργα ανάπτυξης όπως το Λιμάνι Σιγρίου το οποίο μάλιστα “εγκαινίασε” πέρυσι ο κ. Καραμανλής.Ποια είναι η στήριξη της κυβέρνησης για τη διασύνδεσή του με την ηπειρωτική χώρα?

Καμιά αναφορά για τον πρωτογενή τομέα. Αλήθεια, άραγε, τι θα γίνει με τη στρεμματική?

Τέλος ουδεμία αναφορά για τα δυο νησιά μας που ανήκουν στην εκλογική περιφέρεια Λέσβου. Τη Λήμνο και τον Άη Στράτη. Το ΦΠΑ εκεί παραμένει υψηλό γιατί εδώ είναι συνδεδεμένο με το προσφυγικό. Κι ένα «έρμο» καραβάκι περιμένουν οι κάτοικοι του Αη Στράτη να μπει ξανά στην καθημερινή σύνδεσή τους με τον υπόλοιπο κόσμο.

Το μπλε από μόνο του δεν αρκεί. Χρειάζεται και πολιτικές με επίκεντρο τους ανθρώπους στα νησιά μας, στα σύνορα της Ευρώπης. Η περιφερειακή ανάπτυξη, η προοπτική, η εξωστρέφεια χρειάζεται όραμα, ξεκάθαρο σχέδιο και αποφασιστικότητα. Τι να σου κάνει από μόνο του το μπλε. Δεν φτάνει.
Ή όπως έλεγε κι ο Οδυσσέας Ελύτης, που έλκει την καταγωγή του απ’ τη Λέσβο «Κανε άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά». Χρειάζονται μεγάλα άλματα, στην περίπτωσή μας, γιατί μείναμε πολύ πίσω τα τελευταία χρόνια.

To top