Το Νοσοκομείο Μυτιλήνης επισκέφτηκε ο υποψήφιος βουλευτής Γιώργος Πετρέλλης

Το Νοσοκομείο Μυτιλήνης επισκέφτηκε ο υποψήφιος βουλευτής Γιώργος Πετρέλλης

Το Νοσοκομείο Μυτιλήνης  επισκέφτηκε ο υποψήφιος βουλευτής Γιώργος Πετρέλλης και ενημερώθηκε για τα προβλήματα των εργαζομένων, τις ελλείψεις σε υποδομές και παρεχόμενες υπηρεσίες και βέβαια άκουσε πολλά παράπονα ασθενών – νοσηλευόμενων και των συνοδών τους.

Ακολουθεί η ανακοίνωσή του μετά απο την επίσκεψή του στο «Βοστάνεο»:

Η υποστελέχωση ιδιαίτερα σε συγκεκριμένες ειδικότητες γιατρών και νοσηλευτών είναι εμφανής σε πολλά τμήματα. Ειδικά στην μονάδα τεχνητού νεφρού όπου η παρατεταμένη απουσία ειδικευμένου νεφρολόγου γιατρού ταλαιπωρεί πολλούς αιμοκαθαριζόμενους συμπολίτες μας. Σημαντικό είναι και το ζήτημα της Ψυχιατρικής Κλινικής όπως ενημερώνουν οι εργαζόμενοι εκεί απ’ την χρονίζουσα ελλιπέστατη λειτουργία του τμήματος. Γενικότερα ξεχωρίζει το αίτημα πολλών κατηγοριών εργαζομένων να ενταχθούν στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.
Ζητήματα πλήρωσης των κενών σε προσωπικό μπαίνει κι από τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ, που η στέγασή τους σε διάφορα κτίρια της πόλης, η παλαιότητα των διατιθέμενων αυτοκινήτων ασθενοφόρων (τα περισσότερα προέρχονται από δωρεές), το εύρος της γεωγραφικής περιοχής που εξυπηρετούν, όπως και η απασχόληση οδηγών χωρίς στοιχειώδεις γνώσεις πρώτων βοηθειών, επιφέρει ζητήματα συντονισμού για τους εργαζόμενους και αποδοτικής για το κοινό λειτουργίας.

Στο «Βοστάνειο» Νοσοκομείο , ο Γ. Πετρέλλης είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Διοικητή Γιώργο Καμπούρη, τον Πρόεδρο εργαζομένων Ξενοφώντα Αυγερινό και πρόεδρο εργαζομένων ΕΚΑΒ Γιώργο Καυλακώνη. Πέρα από την ενημερώσεις και την έκθεση των προβλημάτων ο Γ. Πετρέλλης είχε την ευκαιρία να συγχαρεί στους εκπροσώπους διοίκησης και εργαζόμενων τα συγχαρητήρια του για την φιλοτιμία και αποτελεσματικότητα του προσωπικού τόσο με την ένταση του προσφυγικού – μεταναστευτικού όσο και στην αντιμετώπιση της πανδημίας του Κορωναϊού.

Χθες επίσης συνεχίζοντας τις επισκέψεις στη Λεσβιακή ύπαιθρο και τις επαφές – ενημερώσεις εκπροσώπους φορέων και πολίτες Ο Γιώργος Πετρέλλης πήγε στον Πολιχνίτο και τα Βασιλικά. Σήμερα θα μεταβεί στα χωριά του πρώην Δήμου Ευεργέτουλα.

 

To top