Συναντήσεις Γιώργου Πετρέλλη με τουριστικούς πράκτορες και τους υπαλλήλους της Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

Συναντήσεις Γιώργου Πετρέλλη με τουριστικούς πράκτορες και τους υπαλλήλους της Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής

Συνεχίζοντας τις επισκέψεις στη Λεσβιακή ύπαιθρο και τις επαφές – ενημερώσεις με Υπηρεσίες, Εργαζομένους  και εκπροσώπους  Φορέων, ο υποψήφιος βουλευτής Ο Γιώργος Πετρέλλης  επισκέφθηκε τα Μιστεγνά, τις Νέες Κυδωνίες την Άγρα και τα Παράκοιλα. Συναντήθηκε επίσης με εκπροσώπους της Ένωσης Τουριστικών πρακτόρων  ενώ επισκέφθηκε τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής πολιτικής και συνομίλησε με τους εργαζόμενους για τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Αναλυτικότερα, στα χωριά Μυστεγνά, Νέες Κυδωνίες, Άγρα, Παράκοιλα, όπου στις συζητήσεις που είχε με εκπροσώπους της Τ.Α. και Συνεταιρισμών  κυριάρχησαν πέραν των κλαδικών (όπως είναι οι τιμές στις ζωοτροφές) και επί  μέρους τοπικών προβλημάτων τα ίδια και γνωστά σ όλο το νησί  ζητήματα που εκφράζουν την ανησυχία και αγωνία των κατοίκων για την ερήμωση του τόπου. Ο Γιώργος Πετρέλλης δήλωσε ότι ανεξάρτητα με τις επικείμενες εκλογές, απαιτείται εδώ και τώρα συγκρότηση  παλλαϊκού μετώπου, με συνεννόηση και διακομματική συναίνεση, με επιστράτευση και συνεργασία επιστημονικών και κοινωνικών φορέων για ουσιαστική αντιμετώπιση του Δημογραφικού, ίσως ξεπεράσαμε πια και  το «παρά πέντε» της προθεσμίας και της ευθύνης που έχουμε έναντι των γενεών που θα μας διαδεχθούν .

Τουριστικοί πράκτορες:  είχε την  ευκαιρία να συναντηθεί και συνομιλήσει με εκπροσώπους του κλάδου οι οποίοι επεσήμαναν την έλλειψη μακροπρόθεσμης πολιτικής για τουριστική προβολή, κόστος μετάβασης, λειτουργία λιμανιού Σιγρίου, και το ζήτημα της επιτόπιας έκδοσης βίζα σε τούρκους για προσέλκυση τουριστών  από απέναντι , όπως ίσχυε ως το 2019.

Γενική Γραμματεία Αιγαίου : επισκέφθηκε τους εργαζομένους συνομίλησε με πολλούς από αυτούς οι οποίοι εξέφρασαν την ανησυχία τους  το διαρκώς μειούμενο προσωπικό και την ανάγκη να αναβαθμιστεί ξανά η Γ.Γ. σε Υπουργείο με ουσιαστικές αρμοδιότητες στην εξυπηρέτηση των νησιωτών. Ακόμη συζητήθηκε το κτιριακό του Εφετείου Αιγαίου το οποίο εξακολουθεί να  φιλοξενείται στους χώρους της Γ.Γ. ενώ επισκέφτηκε και τις υπηρεσίες του Λιμενικού που στεγάζονται εκεί.

To top