Η Βάσω Χοχλάκα συναντήθηκε με τα μέλη της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου

Η Βάσω Χοχλάκα συναντήθηκε με τα μέλη της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου

Με τα μέλη της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου (ΕΣΠΕΕΛΕΣ) συναντήθηκε η η υποψήφια βουλευτής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Ν. Λέσβου, Βάσω Χοχλάκα.

Για την συνάντηση αυτή ανέφερε τα παρακάτω:

Τους ανθρώπους που επαινούμε σε όλες τις εθνικές μας εορτές και τους επικαλούμαστε σε κάθε ευκαιρία για να εκφράσουμε την υπερηφάνεια μας και το αίσθημα ασφάλειάς μας, συνάντησα τις τελευταίες μέρες, σε επαφές μου με τα μέλη της Ένωσης Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Λέσβου (ΕΣΠΕΕΛΕΣ).

Τους ανθρώπους αυτούς που ειδικά στα ακριτικά νησιά μας, διαδραματίζουν κορυφαίο ρόλο, με λύπη διαπιστώνω ότι τους θεωρούμε τελικά μάλλον «δεδομένους» και μόλις τελειώσουν τα ετήσια εμβατήρια των εορτών, μετά τους ξεχνάμε.

Τα αιτήματά τους, δεν βρίσκονται εύκολα στην επικαιρότητα και οι διεκδικήσεις τους δεν τυγχάνουν της ίδιας υποστήριξης με αυτές των δημοσίων υπαλλήλων γενικότερα καθώς και εκείνων των υπολοίπων σωμάτων ασφαλείας.

Ήταν ανύπαρκτη η ουσιαστική μέριμνα της κυβέρνησης προς το ανθρώπινο δυναμικό και φάνηκε έντονα κυρίως μέσω της νομοθετικής παρέμβασής της, ψηφίζοντας το ν.5018/2023, περί κατ’ επίφαση μέριμνας προσωπικού, αφήνοντας σημαντικά και κρίσιμα ζητήματα εκτός νομικού πλαισίου, όπως τα ηλικιακά όρια των ΕΠΟΠ, αδιαφορώντας για την πρόωρη αποστρατεία τους, αλλά και πολλά άλλα όπως τα βαθμολογικά και ιεραρχικά ζητήματα.

Εμείς, το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, στο πλαίσιο της συζήτησης του υπόψη νομοσχεδίου στη βουλή, καταθέσαμε δεκαπέντε (15) τροπολογίες, οι οποίες, αν γινόταν αποδεκτές, θα μιλούσαμε για ένα αρτιότερο νομοσχέδιο μέριμνας, καλύπτοντας ουσιαστικά τα ζητήματα που απασχολούν το προσωπικό. Λάθος και οι οικονομικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης, θεσπίζοντας επιδόματα αδικίας, παρά τις εξαγγελίες, αποζημιώσεις πείνας για ημερήσια και νυχτερινή απασχόληση, μέσω ΚΥΑ, ενώ το πολυσυζητημένο ενιαίο νομοσχέδιο βρέθηκε στις καλένδες. Με σχετική τροπολογία, επίσης, καταθέσαμε τις προτάσεις μας για τη μισθολογική αναβάθμιση των ΕΜΘ, η κυβέρνηση όμως δεν τις έκανε αποδεκτές.

Είναι πολλά που κάνουν ειδικά τους στρατιωτικούς των νησιών μας να νιώθουν αδικημένοι από την αντιμετώπιση από την Πολιτεία, ακόμα κι αν η Πολιτεία, εκείνους καλεί σε κάθε έκτακτη ανάγκη. Είναι πρόσφατες οι πυρκαγιές του περασμένου καλοκαιριού στη Λέσβο, όπου ο Στρατός κατά ομολογία και της Πυροσβεστικής, παρενέβη καθοριστικά για μην υποστούμε τα χειρότερα.

Οι Στρατιωτικοί όπως μου επισήμαναν σε κάθε τόνο, δεν επαιτούν. Διεκδικούν καταρχάς το δίκαιο της νομοθέτησης κατάργησης όλων των ορίων ηλικίας, ώστε να αποστρατεύεται κανείς, εφόσον το επιθυμεί, πριν τη συμπλήρωση 40 ετών για τη λήψη της πλήρους κατώτατης σύνταξης.

· Την ψήφιση Νέου και Δικαιότερου μισθολογίου σύμφωνα και με τις σχετικές αποφάσεις του ΣΤΕ για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων

· Τη θεσμοθέτηση του αμετάθετου μετά την 30ετία

· Την καταβολή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας

· Την αποζημίωση της νυχτερινής εργασίας τους που με ΚΥΑ δεν εφαρμόζεται στο μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού

Είναι χρέος μας να αναδείξουμε τα αιτήματά τους και να εστιάσουμε επιτέλους και στους ιδίους του ανθρώπους του Ελληνικού Στρατού που όταν μιλάμε για την εθνική μας ασφάλεια, εξαντλούμαστε μόνο στα εξοπλιστικά της.

To top