Συνεχίζει τις επισκέψεις του στα χωριά της Λέσβου ο Γιώργος Πετρέλλης

Συνεχίζει τις επισκέψεις του στα χωριά της Λέσβου ο Γιώργος Πετρέλλης

Συνεχίζοντας τις επισκέψεις στη Λεσβιακή ύπαιθρο ο υποψήφιος βουλευτής Γιώργος Πετρέλλης πήγε χθες και προχθές στα χωριά Πάμφιλα, Βατούσα, Χίδηρα, και Άντισσα.

Χθες, παραμονή του Αγίου Ιωάννου Θεολόγου ανέβηκε στο Μοναστήρι του Υψηλού που γιορτάζει σήμερα και παρακολούθησε τη λειτουργία του Εσπερινού. Συμμετείχε επίσης στην λιτανεία του Πολιούχου Μυτιλήνης Αγίου Θεοδώρου τιμώντας και σεβόμενος την παράδοση και τα θρησκευτικά αισθήματα κλήρου και λαού.

Όπως ήταν φυσικό στα χωριά της Δυτικής Λέσβου στις συζητήσεις που είχε και στις ενημερώσεις από εκπροσώπους φορέων το ενδιαφέρον περθστράφηκε στην αγροτο- κτηνοτροφία στις τιμές διάθεσης του γάλακτος και τυροκομικών. Βεβαίως μοιράστηκε με τους κατοίκους την αγωνία τους για περαιτέρω ερήμωση της υπαίθρου και την επιτακτική πλέον ανάγκη να ληφθούν άμεσα μέτρα για την συγκράτηση του πληθυσμού. Ιδιαίτερα συζητήθηκαν και τα θέματα του Μουσείου Ιακωβίδη στα Χίδηρα ,που παραμένει μη επισκέψιμο, τις εξελίξεις και προοπτικές για τις βιοτεχνίες γάλακτος- τυροκομία και κρασιού στη περιοχή και τα αιτήματα για λειτουργιά Αστυνομικού Σταθμού και ΚΑΠΗ στην Άντισσα, όπως παλιά, αλλά και την πιο αποδοτική – επαρκή για τους πολίτες λειτουργία και στελέχωση του Κ.Υ Άντισσας.

Ένα άλλο ζήτημα που απασχολεί τη περιοχή είναι η ανάγκη σύνδεσης του λιμανιού του Σιγρίου με ποιοτικά, γρήγορα και οικονομικά δρομολόγια. Πάντως με τις μέχρι τώρα πληροφορίες τα προγραμματισμένα δρομολόγια, μάλλον αποθάρρυναν και τους πιο αισιόδοξους!
Σήμερα ο Γιώργος Πετρέλλης έδωσε συνέντευξη στο τηλεοπτικό σταθμό ACTION 24 στον Νίκο Υποφάντη.

To top