Λήμνος: 124.000€ για την εγκατάσταση μονάδας επεξεργασίας νερού στον οικισμό της Ατσικής

Λήμνος: 124.000€ για την εγκατάσταση μονάδας επεξεργασίας νερού στον οικισμό της Ατσικής

Ο Δήμος Λήμνου ανακοινώνει ότι, κατόπιν σχετικών αποφάσεων του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη εγκρίθηκε η επιχορήγηση της προμήθειας και εγκατάστασης μονάδας επεξεργασίας νερού για τον οικισμό της Ατσικής, ύψους έως 124.000 ευρώ, καθώς επίσης και η επιχορήγηση για την εκπόνηση μελέτης διαχείρισης υδατικών πόρων νήσου Λήμνου, ύψους έως 37.200 ευρώ.

Οι εν λόγω αποφάσεις ελήφθησαν κατόπιν σχετικών αιτημάτων εκ μέρους του Δήμου Λήμνου, ο οποίος είναι και ο φορέας υλοποίησης τόσο του έργου της μονάδας επεξεργασίας νερού στον οικισμό της Ατσικής όσο και της μελέτης διαχείρισης υδατικών πόρων του νησιού.

Ο Δήμαρχος Λήμνου κ. Δημήτρης Μαρινάκης προέβη στην εξής δήλωση:

«Με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοινώνουμε σήμερα την εξασφάλιση της χρηματοδότησης για δύο σημαντικά έργα που θα ενισχύσουν σημαντικά τις προσπάθειες που ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη για τη διαχείριση ενός κρίσιμου ζητήματος για το νησί μας: την εξασφάλιση της επάρκειας υδατικών πόρων, για την κάλυψη των αναγκών των κατοίκων και επισκεπτών του νησιού της Λήμνου. Ευχαριστώ θερμά τον Γενικό Γραμματέα κ. Μανώλη Κουτουλάκη που, επιδεικνύοντας συνέπεια και ενδιαφέρον για το νησί μας, ανταποκρίθηκε άμεσα στα αιτήματά μας και φρόντισε για την έγκαιρη εξασφάλιση των χρηματοδοτήσεων».

To top