Ιάσων Πιπίνης: «Δεσμεύομαι σε πρόγραμμα 300 ημερών»

Ιάσων Πιπίνης: «Δεσμεύομαι σε πρόγραμμα 300 ημερών»

Τη δημόσια δέσμευση ότι στις πρώτες 300 ημέρες της νέας διακυβέρνησης, έχοντας την θεσμική ιδιότητα του βουλευτή, θα διεκδικήσει και θα υλοποιήσει τους βασικούς στόχους του σχεδίου του για τη Λέσβο, έδωσε ο κ. Ιάσων Πιπίνης στην κεντρική του πολιτική ομιλία στη Μυτιλήνη.

“Δουλεύοντας δίπλα στον Πρωθυπουργό, τα τελευταία χρόνια, έμαθα ότι δεν αρκεί να έχεις όραμα. Χρειάζεται και σχέδιο. Έχω εκπονήσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την αναμόρφωση του νομού Λέσβου”, τόνισε ο κ. Πιπίνης. Ο υποψήφιος βουλευτής με την Νέα Δημοκρατία έθεσε τις βασικές του προτεραιότητες για τα νησιά του νομού: Ενίσχυση των δομών Υγείας, ανάπτυξη του “πληγωμένου” τουρισμού, στήριξη των ατόμων με αναπηρίες, ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα (αγρότες, κτηνοτρόφοι, αλιείς), μέτρα με επίκεντρο τους νέους και αναστροφή της πληθυσμιακής συρρίκνωσης στα χωριά, αναδιοργάνωση της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας, αλλά και της τοπικής συγκοινωνίας (ΚΤΕΛ), παρεμβάσεις για την προστασία των ζώων.

Ο κ. Πιπίνης υποστήριξε ότι έχοντας την ιδιότητα του βουλευτή θα εργαστεί για το συμφέρον των πολλών. «Δυστυχώς υπάρχει μια νοοτροπία που θέλει τον βουλευτή να εξυπηρετεί συμφέροντα κάποιων ολίγων, να λειτουργεί ως γραφείο ευρέσεως εργασίας ή να εμπορεύεται τον πόνο των ανθρώπων και να πουλάει ελπίδα. Ο ρόλος του βουλευτή είναι να υπηρετεί τα συμφέροντα των πολλών. Να λειτουργεί σας συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην κεντρική κυβέρνηση και τους φορείς για να υλοποιούνται οι παρεμβάσεις που χρειάζονται για να βελτιώνουμε την καθημερινότητα των πολιτών. Είναι ο μαέστρος μιας ορχήστρας. Κάποιοι δεν διεκδικούσαν για το νησί, στο βαθμό που θα έπρεπε, για αυτό βρέθηκε η Λέσβος στον αυτόματο πιλότο. Έχω μια νέα πολιτική προσέγγιση, θέλω να υπηρετήσω τους πολλούς», ανέφερε ο κ. Πιπίνης. «Θεωρώ ότι μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας μπορεί να εξασφαλίσει τη σταθερότητα και να διαχειριστεί με σοβαρότητα κρίσεις που μπορεί πάλι να προκύψουν», πρόσθεσε.

Δικαιώματα των ΑμεΑ

Ευχάριστα σχολιάστηκε το γεγονός ότι υπήρχε πρόσβαση για άτομα με αναπηρικό αμαξίδιο, όπως επίσης ότι σε όλη την εκδήλωση υπήρχε ταυτόχρονη διερμηνεία στη νοηματική. “Εκτός από τους προφανείς πρακτικούς λόγους για τους οποίους εντάξαμε τη νοηματική και την πρόσβαση για ΑμεΑ, θέλω να στείλω και ένα μήνυμα: Ότι χρειάζεται να ευαισθητοποιήσουμε περισσότερο τον κόσμο για τα δικαιώματα των συμπολιτών μας με αναπηρίες. Να διευκολύνουμε την πρόσβαση τους ακόμη και σε πολιτικές εκδηλώσεις. Δεσμεύομαι να υπηρετήσω τους συμπολίτες μας με αναπηρίες ώστε να έχουν ισότιμη πρόσβαση σε όλες τις υπηρεσίες και τα αγαθά”, δήλωσε ο κ. Πιπίνης.

Τον στενό συνεργάτη του Πρωθυπουργού προλόγισαν ο πρώην βουλευτής Νομού Λέσβου κ. Παύλος Βογιατζής και ο Επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων κ. Βασίλης Μαρκής, οι οποίοι στήριξαν ανοικτά την υποψηφιότητα του.

“Δεν έχω κάποιο μαγικό ραβδί. Αυτό που λέω είναι ότι πρέπει να βάλουμε τις σωστές προτεραιότητες, να εφαρμόσουμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο και να δουλέψουμε, να διεκδικήσουμε για να πετύχουμε να αλλάξουμε πολλά πράγματα στον τόπο μας. Μπορούμε να το πετύχουμε”, τόνισε ο κ. Πιπίνης ο οποίος υποστήριξε ότι θα αξιοποιήσει τη στενή σχέση που έχει με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη για να εργαστεί για το καλό του νησιού.

 

Προτεραιότητα η Υγεία

Αναφερόμενος στα θέματα της υγείας ο κ. Πιπίνης δήλωσε πως πρέπει να γίνει η πρώτη προτεραιότητα στο νησί και έδωσε στοιχεία που δείχνουν ότι κατά την διακυβέρνηση της Ν.Δ. έχουν γίνει θετικές παρεμβάσεις, όπως προσλήψεις μόνιμου και επικουρικού προσωπικού στο νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας, ενώ τόνισε ότι “μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα και να ελαχιστοποιήσουμε τα κενά”. Δήλωσε μάλιστα ότι είναι αναγκαίο να αναβαθμιστεί το Κέντρο Υγείας Καλλονής και έθεσε ως πρόταση τη δημιουργία δεύτερου νοσοκομείου μακροπρόθεσμα στη Δυτική Λέσβο, ξεκαθαρίζοντας βέβαια πως η σκοπιμότητα δημιουργίας ενός νέου νοσοκομείου θα αποφασιστεί μετά από εκπόνηση σχετικής μελέτης.

Κρίσιμο ζήτημα για τον υποψήφιο βουλευτή της Ν.Δ. είναι η τουριστική ανάπτυξη, την οποία χαρακτήρισε “κλειδί” για την ανάπτυξη όλης της Λέσβου. “Ο τουρισμός βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Για να ανακάμψει είναι αναγκαίο να υπάρξει ένας ενιαίος φορέας, μια ενιαία καμπάνια, ένα σλόγκαν και έμπειροι επαγγελματίες μάνατζερ. Μια οργανωμένη και ενιαία προβολή του τουριστικού προϊόντος της Λέσβου, η ανάπτυξη των ξενοδοχειακών υποδομών, υψηλών προδιαγραφών, αλλά και η στήριξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, είναι τα πιο βασικά στοιχεία για την ανάπτυξη του τουρισμού”, τόνισε ο κ. Πιπίνης.

Στο πλαίσιο αυτό πρότεινε να αξιοποιηθεί περισσότερο το λιμάνι του Σιγρίου, ενώ δήλωσε πως ο ίδιος έχει προτάσεις που μπορούν να ανακουφίσουν επαγγελματίες του τουρισμού που αποδεδειγμένα (με βάση τον τζίρο τους) επλήγησαν από τη μεταναστευτική κρίση.

Οι ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ

“Λόγω της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στο μεταναστευτικό η Λέσβος έγινε ταυτόσημη με το κολαστήριο της Μόριας. Ο ΣΥΡΙΖΑ την περίοδο της μεγάλης μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης χρησιμοποίησε τη Λέσβο σαν πειραματόζωο. Το αποτέλεσμα ήταν να καταστραφεί το τουριστικό προϊόν του νησιού μας. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας αποσυμφόρησε το νησί, αυτό έγινε βάσει σχεδίου, δεν έγινε τυχαία. Όμως έχουν μείνει ανοικτές πληγές στον τουρισμό που πρέπει να επουλώσουμε. Αν υλοποιήσουμε την πρόταση μου, σε βάθος πενταετίας θα έχουμε πετύχει σημαντικά αποτελέσματα”, τόνισε ο κ. Πιπίνης.

Μείωση του πληθυσμού

Ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού με καταγωγή από το Μεσότοπο υποστήριξε επίσης πως το μεγάλο στοίχημα της Λέσβου για τα επόμενα χρόνια είναι να ατιμετωπίσει τη μείωση του πληθυσμού. “Σχεδόν σε όλα τα χωριά παρατηρείται ερήμωση. Οι νέοι φεύγουν. Είναι το μεγάλο στοίχημα να κρατήσουμε τους νέους στον τόπο που αγαπάμε. Με συγκεκριμένες δράσεις που έχω ήδη συζητήσει με τους συναρμόδιους υπουργούς, όπως αυτές που υλοποιούνται στον Έβρο, σε μια άλλη ακριτική περιοχή. Μέσα από την ενίσχυση της γυναικείας εργασίας, μέσα από προγράμματα για την υποβοηθούμενη γονιμοποίηση, όπου εμπλέκεται και ο ιδιωτικός τομέας. Μέσα από την ανάπτυξη των συνεταιρισμών επίσης μπορούμε να απορροφήσουμε στην εργασία περισσότερους νέους και επιστήμονες”, τόνισε ο κ. Πιπίνης.

Αναφερόμενος στη στήριξη του πρωτογενούς τομέα, ανέφερε ότι ο πατέρας του είναι ψαράς και ότι στο χωριό του τον Μεσότοπο οι περισσότεροι συγγενείς του είναι αλιείς, κτηνοτρόφοι και αγρότες. “Γνωρίζω από μικρός ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες και οι ανάγκες τους”, τόνισε και συμπλήρωσε: “Χρειάζεται να εργαστούμε για να εκταμιεύονται γρήγορα οι αποζημιώσεις, αλλά δεν αρκεί αυτό. Χρειάζεται επιμόρφωση, χρειάζεται εξωστρέφεια και να γίνουμε περισσότερο ανταγωνιστικοί. Για παράδειγμα πρέπει να ενισχύσουμε περισσότερο το brand name του λεσβιακού ελαιολάδου, ώστε να φθάνει τυποποιημένο στα σούπερ μάρκετ, έχουμε από τα καλύτερα ελαιόλαδα της Ευρώπης». Ο κ. Πιπίνης δήλωσε επίσης ότι θα θέσει επισης ως προτεραιότητες τα ζητήματα που σχετίζονται με την ενδοοικογενειακή βία και το θέμα της προστασίας των ζώων, το οποίο χαρακτήρισε «ζήτημα ανθρωπιάς και πολιτισμού».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Κώστας Μουτζούρης, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης κ. Στρατής Κύτελης, ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου κ. Ταξιάρχης Βέρρος, όπως επίσης η συνυποψήφια στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Λέσβο κ. Αφροδίτη Βατή. Επίσης ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Λέσβου κ. Προκόπης Τζιμής, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Λέσβου κ. Στρατής Γελαγωτής, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης κ. Δημοσθένης Χατζηγιάννης, ο πρόεδρος του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Μεσοτόπου κ. Μανώλης Κωνσταντιδέλλης και πολλοί άλλοι.

To top