Επισκέψεις του υποψήφιου βουλευτή Γιώργου Πετρέλλη σε Αστυνομία, Δικαστήριο και Πολεοδομία

Επισκέψεις του υποψήφιου βουλευτή Γιώργου Πετρέλλη σε Αστυνομία, Δικαστήριο και Πολεοδομία

Απ΄ τις πρόσφατες επισκέψεις του υποψήφιου βουλευτή Γιώργου Πετρέλλη στην Αστυνομία, Δικαστήριο και Πολεοδομία κοινό πρόβλημα που απασχολεί Υπηρεσίες και εργαζομένους είναι η υπο στελέχωσή, καθόσον τα τελευταία χρόνια η κεντρική διοίκηση αδιαφορεί και δεν προσλαμβάνει νέους υπαλλήλους σε αντικατάσταση όσων αποχωρούν σε ΄σύνταξη

Ειδικότερα:
Στην Αστυνομία: η υπό στελέχωση εμφανίζεται εντονότερη λόγω των νέων υπηρεσιών που συστάθηκαν. Ειδικά στα χωριά το πρόβλημα πιέζει ακόμη περισσότερο κατά την θερινή σεζόν. Ακόμη διατυπώνεται ανησυχία και εκφράζονται φόβοι για τις επιπλέον υποχρεώσεις που αναμένεται να προκύψουν όταν λειτουργήσει η νέα μεταναστευτική δομή στη Βάστρια.
Δικαστικοί Υπάλληλοι : Εκεί λόγω αθρόων συνταξιοδοτήσεων, τα κενά σε προσωπικό υπερβαίνουν και το 50%. Οι εργαζόμενοι διεκδικούν την αναγνώριση ειδικών συνθηκών εργασίας, πληρωμή υπερωριών και των έξτρα υπηρεσιών που παρέχουν τα Σάββατα, τις Κυριακές – εορτές κ.α. Αναφερόμενος σε ερωτήσεις των εργαζόμενων σχετικά με το σοβαρότατο κτιριακό ζήτημα που αντιμετωπίζουν με το Εφετείο Αιγαίου, ο Γιώργος Πετρέλλης παρέδωσε ενημερωτικό φάκελο με Ερωτήσεις – Υπομνήματά κ.α. που έκανε το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ διεκδικώντας πιστώσεις από το ποσό των 310 εκατ. ευρώ που η Κυβέρνηση διέθεσε – θα διαθέσει για τα δικαστικά μέγαρά α όλης της χώρας, ενώ δεν περιλαμβάνεται το Δικαστήριο της Μυτιλήνης παρόλο που από το 2011 υπάρχει έτοιμη προμελέτη.

Στην Πολεοδομία : πέραν των άλλων προβλημάτων που μαστίζουν τις υπηρεσίες της περιφέρειας , οι εργαζόμενοι επισημαίνουν ότι δεν ενημερώνονται για τις νομοθετικές αλλαγές που κατά καιρούς γίνονται με συνέπεια να μην εξυπηρετούνται όπως θα έπρεπε οι πολίτες.
Ο Γιώργος Πετρέλλης καθημερινά συνεχίζει τις επαφές του με εργαζόμενους υπηρεσίες και εκπροσώπους φορέων και τις επισκέψεις του στα χωριά ..

To top