Ανθρωπιστική βοήθεια για Τουρκία και Συρία από τους σεισμοπαθείς της Βρίσας

Ανθρωπιστική βοήθεια για Τουρκία και Συρία από τους σεισμοπαθείς της Βρίσας

83 «δέματα αγάπης»για τους σεισμοπαθείς στην Τουρκία και τη Συρία συνέλεξαν και προσέφεραν στο Περιφερειακό Τμήμα του Ερυθρού Σταυρού οι κάτοικοι της σεισμόπληκτης Βρίσας στη Λέσβο. Έξι χρόνια μετά το σεισμό που ισοπέδωσε το χωριό τους, οι κάτοικοι της Βρίσας – οι οποίοι το περασμένο καλοκαίρι έζησαν και τον εφιάλτη των καταστροφικών πυρκαγιών, έστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης και αγάπης για τους πληγέντες του φονικού σεισμού στη γειτονική Τουρκία και τη Συρία.

Την ανθρωπιστική βοήθεια παρέδωσαν στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Τμήματος του Ερυθρού Σταυρού Θεόδωρο Βαλσαμίδη και σε στελέχη της οργάνωσης, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Απόστολος Αποστολής και ο Τοπικός Σύμβουλος κ. Στρατής Καλατζής.
«Μια κίνηση υψηλού συμβολισμού αλληλεγγύης & αγάπης από τους κατοίκους της επίσης σεισμόπληκτης περιοχής της Βρίσας και των Βατερών που είχαν ζήσει τον εφιάλτη του σεισμού σχεδόν 6 χρόνια πριν και πρόσφατα από την καταστροφική πυρκαγιά του περασμένου καλοκαιριού και ακόμη παλεύουν για να σταθεί το χωριό τους όρθιο. Τους αξίζουν συγχαρητήρια για την εξαιρετική πρωτοβουλία !» τόνισε σε δήλωσή του ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού.

To top