Λαμπερή εκδήλωση στη Χίο για τον πατέρα Αντώνιο και την “Κιβωτό του Κόσμου”

Λαμπερή εκδήλωση  στη Χίο για τον πατέρα  Αντώνιο και την “Κιβωτό του Κόσμου”

Τιμητική εκδήλωση εκτίμησης και αναγνώρισης προς τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου ιδρυτή της «Κιβωτού του Κόσμου»- της μοναδικής δομής φιλοξενίας παιδιών στο Αιγαίο- οργάνωσε σήμερα Σάββατο  η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου , με λαμπερά ονόματα από το χώρο του αθλητισμού , αλλά και της τηλεόρασης.

 

 

Η  εκδήλωση ξεκίνησε σήμερα γύρω στις 12.30 το μεσημέρι στο παιδικό χωριό της «Κιβωτού του Κόσμου Αιγαίου» στο Αίπος της Χίου, με αφορμή και τους 32ους  Αιγαιοπελαγίτικους  Αγώνες  Στίβου που πραγματοποιούνται αυτό το Σαββατοκύριακο στο γειτονικό νησί.

Κατά  τη διάρκεια της εκδήλωσης έγιναν  τα εγκαίνια των νέων αθλητικών εγκαταστάσεων στο Αίπος που δημιουργήθηκαν με χρηματοδότηση  της  Περιφέρειας  καθώς και ιδιωτικών χορηγιών και θα χρησιμοποιηθούν μελλοντικά και ως έδρα της ποδοσφαιρικής ομάδας ΠΑΣ Κιβωτός του Κόσμου, που αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της ΕΠΣ Χίου.

Την εκδήλωση  παρευρίσκονται  ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, ο Ευρωβουλευτής  Θοδωρής Ζαγοράκης, η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία των νησιών, αλλά και πολλοί παλιοί και εν ενεργεία αθλητές που έχουν συνδέσει το όνομά τους με μεγαλειώδης επιτυχίες του Ελληνικού Αθλητισμού.

Πιο συγκεκριμένα, Ολυμπιονίκες  και Παρολυμπιονίκες με καταγωγή από τα νησιά της Περιφέρειας, Κώστας Κεντέρης- στην πρώτη του δημόσια παρουσία μετά από πολλά χρόνια τα νησιά μας –  καθώς επίσης οι:  Στράτος Νικολαίδης, Κέλλυ Λουφάκη, Παντελής Καλόγερος, Παναγιώτης Μαγδανής, μέλη της θρυλικής ομάδας του EURO 2004 Καραγκούνης, Μπασινάς, Νικοπολίδης, Παγκόσμιοι πρωταθλητές, μέλη της ποδοσφαιρικής εθνικής ομάδας αστέγων, η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα, αθλητικοί παράγοντες Ομοσπονδιών και αθλητικών Ενώσεων.

Στην εκδήλωση επρόκειτο  να παραστεί και να παρουσιάσει τις δράσεις της οργάνωσης  ο πρεσβευτής της “Κιβωτού του Κόσμου”, αγαπημένος ερμηνευτής  Πάνος Μουζουράκης ο οποίος λόγω υποχρεώσεων δεν κατάφερε τελικά να  μεταβεί στη Χίο . Τον συντονισμό της εκδήλωσης είχε   η γνωστή παρουσιάστρια   Σταματίνα Τσιμτσιλή. Στο τέλος της εκδήλωσης ,τα παιδιά της “Κιβωτού” παρουσίασαν  θεατρικό και μουσικό  δρώμενο .

Ο «Αίολος» βρίσκεται στο γειτονικό νησί  και καλύπτει την λαμπερή εκδήλωση ενώ ο   Κώστας Ντελής εκπροσωπώντας την  εταιρεία “Ελαΐτις” – που είναι ένας από τους  χορηγούς  της εκδήλωσης -μαζί με τον οπερατέρ του σταθμού  Ντορίν Τσιρόσκα, μας βάζουν στο κλίμα της λαμπερής εκδήλωσης παρά τον βροχερό καιρό και την ομίχλη που επικρατούσε από το πρωί στη Χίο. Έχουν επίσης συγκεντρώσει  δηλώσεις από  επώνυμους που συμμετέχουν στην εκδήλωση.

Αναλυτικό ρεπορτάζ τη Δευτέρα στα δελτία ειδήσεων του Aeolos TV

 

To top