Εντυπωσίασε η “Λαβωμένη Γη” από την Ένωση Θεατρικών και Πολιτιστικών Σωματείων “ΘΕΣΙΣ”

Εντυπωσίασε η “Λαβωμένη Γη” από την Ένωση Θεατρικών και Πολιτιστικών Σωματείων “ΘΕΣΙΣ”

Η Ένωση Θεατρικών και Πολιτιστικών Σωματείων “ΘΕΣΙΣ” παρουσίασε στις 3 και 4 Δεκεμβρίου, με τέσσερις συνεχόμενες παραστάσεις την ημέρα, τη «Λαβωμένη Γη», μια διεισδυτική θεατρική παράσταση, φόρο τιμής στη Μικρασιατική Καταστροφή και στις αλησμόνητες πατρίδες, που συνδυάζει τη νοσταλγία της ζωής των Ρωμιών της Σμύρνης και τον πόνο του ξεριζωμού.

Η παράσταση ήταν μια κοινή παραγωγή των ομάδων μελών της “ΘΕΣΙΣ”, βασισμένη σε πρωτότυπο κείμενο της συγγραφέως Αλεξάνδρας Ψαραδέλλη, υπό την αιγίδα και οικονομική υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Σκοπός της Ένωσης Θεατρικών και Πολιτιστικών Σωματείων “ΘΕΣΙΣ”, ήταν μια ιστορική – θεατρική αποτύπωση των γεγονότων του 1922 στη Σμύρνη, σε έναν φυσικό χώρο, η οποία να εισάγει τον θεατή στη ζωή των Μικρασιατών, καθιστώντας τον κοινωνό της δράσης και αφυπνίζοντας τις αισθήσεις του για μια ολοκληρωμένη εμπειρία.
Επιπλέον, το Δ.Σ. της “ΘΕΣΙΣ” είχε ως στόχο, τη συνένωση όσο το δυνατόν περισσότερων θεατρικών ομάδων-μελών της από όλο το νησί της Λέσβου (Θ.Ο.Μ. «Οι Άστεγοι», Θεατρική Ομάδα πασπARTού, Θ.Ο Περί Έργων Μήθυμνας, Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Μυτιλήνης, Θ.Ο. «ΜΑΚΑΡΕΑΣ» Άγρας, Αναγνωστήριο Αγιάσου “Η Ανάπτυξη”, Θεατρική Ομάδα ΦΟΜ “Ο Θεόφιλος”) αλλά και άλλων πολιτιστικών ομάδων του νησιού (Ομάδα αργεντίνικου τάνγκο Lesvos Tango « Εν Χορώ» , Εθνικό Ωδείο, Παράρτημα Μυτιλήνης), καταλήγοντας στο αποτέλεσμα που παρουσιάστηκε και αγκαλιάστηκε με θέρμη από το κοινό.

To top