Παρουσίαση πρότασης αξιοποίησης των ιαματικών πηγών Πολιχνίτου από την εταιρεία Κούσκος

Παρουσίαση πρότασης αξιοποίησης των  ιαματικών πηγών Πολιχνίτου από την εταιρεία Κούσκος

Κατάμεστη ήταν η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Πολιχνίτου όπου έγινε παρουσίαση του έργου αξιοποίησης  των Ιαματικών Πηγών Πολιχνίτου που διοργάνωσε η εταιρεία T.K.C. Α.Ε.

Κατά την παρουσίαση αναπτύχθηκε το θέμα δημιουργίας θερμαλιστικού – ιαματικού γεωπάρκου στις ιαματικές πηγές του Πολιχνίτου από πολλούς ομιλητές, ειδικούς του κλάδου.

Την παρουσίαση ανοιξε ο Θεόδωρος Κούσκος Οικονομολόγος, Σύμβουλος επιχειρήσεων και Πρόεδρος της TKC Α.Ε. ο οποίος τόνισε την πρόθεση του να επενδύσει σε ενα καλύτερο αύριο για τον Πολιχνίτο αλλα και για το νησί της Λέσβου συνολικά.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Ιωάννης Τούντας Καθηγητής Προληπτικής Ιατρικής ο οποίος ανέπτυξε τις πτυχές του ιαματικού τουρισμού και τα οφέλη για την υγεία.

Διαδικτυακά μίλησε για την επιχειρηματικότητα στον κλάδο του ιαματικού τουρισμού ο Μάρκος Δανάς Γενικός Γραμματέας Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας.

Ο Σταύρος Μαυρίδης της ΣΟUL TAILORS Όμιλος EUROTEL τόνισε πως έρευνες δείχνουν οτι τα επόμενα χρόνια ο ιαματικός τουρισμός θα αυξηθεί κατά 18% καθώς αυξάνεται η ανάγκη των ανθρώπων για υγείες σώμα και πνευματική διαύγεια.

Η Wilma Baans, Business Development Consultant – ENSANA HOTELS μίλησε για την εταιρεία Ensana η οποία διαχειρίζεται ξενοδοχεία και επιχειρήσεις που αφορούν τον ιαματικό τουρισμό και τον τουρισμό υγείας, ενώ τόνισε πως η Ελλάδα συνολικά έχει μεγάλο πλούτο σε ιαματικές πηγές.

Ο Αθανάσιος Κουτσουραδής Φυσικοθεραπευτής Πρόεδρος PHYSIOATHENS μίλησε για τις θεραπευτικές ιδιότητες του νερού και την σημαντικότητα της ύπαρξης των πηγών Πολιχνίτου.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος ανακοίνωσε ότι μετά απο απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου ανακτήθηκε το γεωθερμικό πεδίο Πολιχνίτου, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο στον Δήμο Δυτικής Λέσβου να προχωρήσει στην αξιοποίηση του. 

Στη συνέχεια μίλησε ο Στρατής Ιωσηφέλλης Διατροφολόγος – Chef για την σημαντικότητα της αξιοποίησης των ιαματικών πηγών Πολιχνίτου.

Ο Μιχαήλ Βραχόπουλος Καθηγητής ΕΚΠΑ αναφέρθηκε στο γεωθερμικό πεδίο του Πολιχνίτου το οποίο όπως είπε είναι το πιο ζεστό σε όλη την χώρα, και μπορεί να δώσει την δυνατότητα τηλεθέρμανσης του Πολιχνίτου.

Ο Παναγιώτης Τατάκης Αρχιτέκτων Μηχανικός, Σύμβουλος Επιχειρήσεων  ξεκινώντας αναφέρθηκε στην αρχιτεκτονική μας κληρονομιά και την ανάγκη αξιοποίησης της, ενώ στην συνέχεια παρουσίασε τον τρόπο επαναχρησιμοποίησης ιαματικών πηγών.

Τέλος, τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βαγγέλης Μυρσινιάς ο οποιος τόνισε πως τέτοιες επενδυτικές δραστηριότητες στο νησί της Λέσβου συμβάλουν στην ανάπτυξη της προστιθέμενης αξίας του τόπου.

To top