«Panda for my baby spa»: Ένας χώρος χαλάρωσης για μωρά και μαμάδες στη Μυτιλήνη

«Panda for my baby spa»: Ένας χώρος χαλάρωσης για μωρά και μαμάδες στη Μυτιλήνη

Από τον Σεπτέμβριο θ’ ανοίξει τις πύλες του στην προκυμαία της Μυτιλήνης  ένας χώρος χαλάρωσης και ευεξίας για μωρά και μαμάδες, το «Panda for my baby spa». Η Άννα Μούκα με κινητήριο δύναμη την αγάπη της για τα παιδιά, θέλησε να δημιουργήσει ένα χώρο ιδιαίτερης φροντίδας με πολλά οφέλη για την ανάπτυξη του μωρου. Χωρίς να είναι πολυτέλεια έρχεται να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες, που έχουν ανάγκη τόσο τα μωρά όσο και οι μαμάδες.

Ένα χώρο όπου μαμάδες και μωρά θα απολαμβάνουν τις ευεργετικές ιδιότητες της υδροθεραπείας και τις περιποιήσεις του μασάζ μαζί μια σειρά άλλες υπηρεσίες και όπως γιογκα , πιλάτες καθώς και προγράμματα και δραστηριότητες όπως το Messy hands και tiny feet big steps.

Το «Panda for my baby spa»  σε έναν υπέροχο χώρο διαμορφωμένο με γούστο και κατάλληλα εξοπλισμένο,  στο πρώην «Marush» στο κεντρικότερο σημείο της προκυμαίας, διαθέτει δυο πισίνες, μια για πολύ μικρά μωρά από 40 ημερών μέχρι 2 ετών και μια δεύτερη μεγαλύτερη  από 10 μηνών μέχρι μεγαλύτερα παιδιά και γονείς.

Εκεί μπορούν να οργανώνονται  και party spa  για κορίτσια όπου μαζί με τις φίλες τους μπορούν να χαρούν τις περιποιήσεις του spa σε ένα διαφορετικό πάρτυ που σίγουρα θα τις ενθουσιάσει, καθώς επίσης γιογκα και πιλάτες για βρέφη, εγκυμονούσες και μαμάδες ,αλλά και aerial.

Τα οφέλη της υδροθεραπείας

Η υδροθεραπεία είναι πολύ ευεργετική για το  βρέφος καθώς το κάνει να κινείται ελεύθερα μέσα στο νερό χωρίς περιορισμούς, βελτιώνοντας έτσι το εύρος των κινήσεων, των αρθρώσεων του και ταυτόχρονα ενδυναμώνει τους μύες του.  Η επαφή του μωρού με το νερό υπάρχει πολύ νωρίτερα από τη γέννηση του, μέσα στην κοιλίτσα της μανούλας του , όποτε το περιβάλλον αυτό του είναι γνώριμο και ευχάριστο και μέσα σε αυτό μπορεί να εκφραστεί, να χαλαρώσει και να διασκεδάσει .

Η χρήση ειδικών βοηθητικών σωσίβιων  που εφαρμόζονται στο λαιμό για την υδροθεραπεία είναι απαραίτητη για την ασφάλεια του μωρού αλλά και για να αισθάνεται αυτοπεποίθηση κινήσεων ακόμα και χωρίς την βοήθεια του γονέα !

Το βρεφικό σπα

Το βρεφικό σπα  παρέχει όχι μόνο  φυσικά οφέλη, αλλά δημιουργεί και μια καταπραϋντική και ευχάριστη εμπειρία τόσο για τα μωράκια όσο και για τους γονείς. Οι ιδιότητές του είναι εξίσου πολύτιμες ακόμη και με ζεστό καιρό.

Συγκεκριμένα προσφέρει τα εξής:

Ρύθμιση της θερμοκρασίας: το ζεστό νερό βοηθά τα μωράκια να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία του σώματος τους, διατηρώντας τα άνετα και χαλαρά.

Μυϊκή χαλάρωση: το ζεστό νερό μπορεί να καταπραΰνει τους μύες και τις αρθρώσεις, προάγοντας τη χαλάρωση και μειώνοντας την ένταση.

Τόνωση: οι δραστηριότητες στον νερό μπορούν να τονώσουν την αισθητήρια ανάπτυξη, ενισχύοντας τις γνωστικές και κινητικές δεξιότητες.

Σύνδεση με το γονέα: οι συνεδρίες σπα μπορούν να ενισχύσουν τον δεσμό γονέα – παιδιού μέσω απτικής φροντίδας και κοινών εμπειριών.

Βελτιωμένος ύπνος: οι καταπραϋντικές επιπτώσεις του ζεστού νερού μπορούν να συμβάλλουν στα καλύτερα πρότυπα ύπνου για τα μωρά.

Ενυδάτωση δέρματος: οι ενυδατικές επιπτώσεις του νερού με τα φυσικά προϊόντα που χρησιμοποιούμε μπορεί να είναι ευεργετικά για το δέρμα του μωρού, ειδικά σε ζεστές καιρικές συνθήκες

Τα προγράμματα «Messy Hands» και «Tiny Feet Big steps»  περιλαμβάνουν δραστηριότητες ενδυνάμωσης για τα βήματα ανάπτυξης του παιδιού. Χρησιμοποιώντας όλες του τις αισθήσεις και υλικά, συνήθως βρώσιμα, όπως νερό, αλεύρι, δημητριακά, μακαρόνια κ.α., βοηθούν το παιδί  να πειραματιστεί, να ανακαλύψει, να εξερευνήσει και άρα να κατανοήσει πιο εύκολα έννοιες, λέξεις και αντικείμενα. Είναι μία μοναδική εμπειρία τόσο για το παιδί όσο και για το συνοδό που την μοιράζεται μαζί του. Είναι χαλαρωτικό, ευχάριστο και βοηθά τα παιδιά να διοχετεύσουν την ενέργειά τους, να συγκεντρωθούν σε κάτι για αρκετή ώρα και να εκτονωθούν μέσα σε ένα ασφαλές περιβάλλον.

 

Το «Panda for my baby spa» φέρνει και στη Μυτιλήνη αυτή τη μοναδική εμπειρία χαράλωσης, τόνωσης και περιποίησης, για μωρά, μαμάδες και μεγαλύτερα κορίτσια.

 

To top