Ένοχος ο εκπαιδευτικός για ασέλγεια κατ´ εξακολούθηση σε βάρος μαθήτριας

Ένοχος ο εκπαιδευτικός για ασέλγεια κατ´ εξακολούθηση σε βάρος μαθήτριας

Σε 8 μήνες φυλάκιση με αναστολή καταδίκασε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης τον εκπαιδευτικό για ασέλγεια σε βάρος ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση.
Στο δικαστήριο παρουσιάστηκαν μηνύματα που έστελνε ο εκπαιδευτικός σε μαθήτρια, τα οποία κρίθηκαν ανάρμοστα και ερωτικού περιεχομένου, ενώ καταδικάστηκε ότι θώπευε τη μαθήτρια- με βάση τα όσα καταγγέλθηκαν.

Ο ίδιος καλούσε στα μηνύματα να είναι «κάτσει δίπλα του» , να είναι «καλή μαζί του» , “απειλώντας τη” σε χαμηλή βαθμολόγια σε αντίθετη περίπτωση. Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας, κατά την κατάθεση της μαθήτριας -η οποία σήμερα είναι φοιτήτρια- μέσα σε έντονα φορτισμένο κλίμα, αναφέρθηκε και σε περιστατικό που της ζητούσε να φέρει εξοπλισμό για το μάθημά του από την αποθήκη του σχολείου -χωρίς να χρειάζεται- και να την ακολουθεί, με την ίδια ν’ απομακρύνεται τρομαγμένη.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι τα μηνύματα που έστελνε δεν είχαν πονηρό σκοπό καθώς και ότι είναι πολύ φιλικός με τους μαθητές.  Οι ισχυρισμοί του δεν έπεισαν όμως το δικαστήριο που τον καταδίκασε για ασέλγεια κατ´ εξακολούθηση.

Πρόκειται για τον δεύτερο εκπαιδευτικό που καταδικάζεται για υπόθεση που έχει σχέση με ασελγείς πράξεις σε βάρος ανήλικων μαθητριών και μάλιστα από την ίδια περιοχή της Λέσβου.

To top