Στο πόδι και το ΓΕΛ Ιππείου για συγχωνεύσεις κατευθύνσεων

Στο πόδι και το ΓΕΛ Ιππείου για συγχωνεύσεις κατευθύνσεων

Μετά το 3ο ΓΕΛ Μυτιλήνης αναστάτωση έχει προκληθεί και στους μαθητές και εκπαιδευτικούς του ΓΕΛ Ιππείου όπου με αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας λόγω ολιγάριθμων μαθητών σε δύο κατευθύνσεις – Ανθρωπιστικών σπουδών και Θετική υγείας- θα πρέπει είτε να μετακινηθούν σε άλλα σχολεία σε γειτονικά χωριά ή να αλλάξουν κατεύθυνση.
Το γεγονός προκαλεί αναστάτωση στην τοπική κοινωνία καθώς συρρικνώνεται ουσιαστικά το Λύκειο του χωριού.

Να σημειώσουμε ότι τόσο η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης όσο και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχουν εγκρίνει τη συνέχιση λειτουργίας των κατευθύνσεων- όπου παρουσιάζονται ζητήματα ολιγάριθμων μαθητών -τόσο για το ΓΕΛ Ιππείου όσο και για το 3ο ΓΕΛ Μυτιλήνης.

Ανακοίνωση της κοινότητας Ιππείου

Η Κοινότητα  Ιππείου διαμαρτύρεται για την κατάργηση ολιγομελών τμημάτων της Γ’ Λυκείου

Το ΓΕΛ Ιππείου εξυπηρετεί τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών μιας ευρύτερης περιοχής που καλύπτει επτά χωριά (ίππειος Συκούντα Κεραμειά, Κάτω Τρίτος Ασώματος, Λάμπου Μύλοι, Μυχού), διάσπαρτα και σε μεγάλη χιλιομετρική απόσταση μεταξύ τους. Είναι ένα σχολείο που έχει όλες τις καθηγητικές ειδικότητες (Ανθρωπιστικών σπουδών, Θετικών και Οικονομίας) εκπαιδευτικών με αξιοσημείωτη επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις επι σειρά ετών και με μεγάλη δράση στην τοπική κοινωνία.

 

Εντελώς απροειδοποίητα και ενώ έχει ήδη αρχίσει η σχολική χρονιά και έχουν καλυφθεί όλα τα εκπαιδευτικά κενά του σχολείου ειδοποιηθήκαμε για την κατάργηση των ολιγομελών τμημάτων της Γ Λυκείου και συγκεκριμένα των Ανθρωπιστικών και σπουδών Υγείας και την υποχρεωτική μετακίνηση των μαθητών/τριών που είναι υποχρεωμένοι να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον, σε αυτήν την τόσο κρίσιμη για το μέλλον τους χρονιά σε σχολεία με εξίσου ολιγομελή τμήματα και σε μεγάλη απόσταση από τον τόπο κατοικίας τους με ο, τι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους την επίδοση τους και το οικογενειακό τους περιβάλλον.

Ζητάμε ως τοπική κοινωνία να αρθεί το αιφνιδιαστικό αυτό μέτρο που έρχεται να διαταράξει την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του σχολείου .

 

 

 

To top