Ταξιάρχης Βέρρος: «Η αντικατάσταση φωτιστικών συμβάλλει στη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης & στην βελτίωση της ασφάλειας»

Ταξιάρχης Βέρρος: «Η αντικατάσταση φωτιστικών συμβάλλει στη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης & στην βελτίωση της ασφάλειας»

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αντικατάστασης των φωτιστικών του Δήμου, με νέα φωτιστικά τύπου LED, αναβαθμίζοντας το δημοτικό φωτισμό στα χωριά και εξασφαλίζοντας οικονομία στην κατανάλωση ενέργειας έως και πάνω από 70%. Το έργο ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2023 και ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ημέρες.

Το έργο που προέβλεπε την εγκατάσταση συνολικά 9.000 σύγχρονων φωτιστικών LED δέσμης αγγίζει τα 4,5 εκ. ευρώ χωρίς καμία όμως οικονομική επιβάρυνση του Δήμου καθώς η αποπληρωμή της επένδυσης θα γίνει μέσω των ανταποδοτικών τελών. Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Δήμαρχο Δυτικής Λέσβου Ταξιάρχη Βέρρο, στο επόμενο διάστημα θα γίνει μία επιπλέον καταγραφή – σε συνεννόηση και με τους Προέδρους των κοινοτήτων- για τυχόν παραλείψεις στην πλήρη κάλυψη του δημοτικού φωτισμού ή για κάποιες επιπλέον παρεμβάσεις.

Η αντικατάσταση του απαρχαιωμένου δημοτικού φωτισμού, υπήρξε μία από τις βασικές προτεραιότητες της δημοτικής αρχής από την προηγούμενη κιόλας θητεία της και στρατηγικός στόχος για τη μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης με την ταυτόχρονη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης. Βάσει της σχετικής μελέτης που εκπονήθηκε, η αντικατάσταση του υπάρχοντος δημοτικού φωτισμού με νέο σύγχρονο και με παράλληλη αντικατάσταση των καλωδιώσεων, θα προσφέρει στο δήμο οικονομία στην κατανάλωση ενέργειας έως και πάνω από 70% και θα τον απαλλάξει πλήρως από το δυσβάστακτο κόστος συντήρησης.

Ο Δήμαρχος  Ταξιάρχης Βέρρος δήλωσε για την εξέλιξη αυτή:

«Είναι μία επένδυση, η απόδοση της οποίας έχει άμεσα αποτελέσματα συμβάλλοντας και στην μείωση της ενεργειακής κατανάλωσης αλλά και στην βελτίωση της ασφάλειας και της ενεργειακής απόδοσης στις υποδομές του δήμου μας. Ξεκινήσαμε από το 2021 να ασχολούμαστε με την υπόθεση αυτή στην κατεύθυνση να μειώσουμε δραστικά τις δαπάνες λειτουργίας και κυρίως της συντήρησης του δημοτικού φωτισμού και πλέον μπορούμε να πούμε ότι έχουμε και ένα αισθητικό αποτέλεσμα αντάξιο των πανέμορφων οικισμών της Δυτικής Λέσβου. Όπως έχω ξαναπεί απ΄ όταν ξεκινήσαμε το έργο αυτό, το θεωρώ ένα από τα μεγαλύτερα που κάναμε στον Δήμο μας και στο επόμενο διάστημα, έχουμε τη δυνατότητα να καταγράψουμε ενδεχόμενες παραλείψεις ή προβλήματα για να ολοκληρώσουμε πλήρως τη σημαντική αυτή μας παρέμβαση».

To top