Ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης και η σύζυγός του Δήμητρα στο «Επίκεντρο»

Ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης και η σύζυγός του Δήμητρα στο «Επίκεντρο»

Σε κοινή συνέντευξή τους για πρώτη φορά ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης και η σύζυγός του Δήμητρα Μουτζούρη σε μια εκ βαθέων συζήτηση στην εκπομπή «Επίκεντρο» συζητάνε για θέματα επικαιρότητας, για την καθημερινότητά τους αλλά και τη στήριξη του ενός προς τον άλλο μετά από 40 χρόνια γάμου.

Για τα δυο  μεγάλα φεστιβάλ της Σαπφούς και το Φεστιβάλ Χίου που οργανώνονται από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου τόσο ο Περιφερειάρχης όσο και η σύζυγός της -η οποία έχει αναλάβει μεγάλο μέρος της διοργάνωσή τους- τονίζουν  ότι στόχος είναι η εξωστρέφεια και η προβολή των νησιών και  πλαισιώνονται με μεγάλα ονόματα από το χώρο της τέχνης και του πνεύματος.

Ο Περιφερειάρχης μιλάει για τις ευρωεκλογές και σχολιάζει τα ποσοστά της ΝΔ τονίζοντας ότι τόσο το κυβερνών κόμμα όσο τα τα κόμματα της αντιπολίτευσης έλαβαν ξεκάθαρο μήνυμα. Μιλάει επίσης και για το μεταναστευτικό και τονίζει ότι η κίνησή του να επισκεφθεί τη «Βάστρια» την επομένη των εκλογών είχε έντονο συμβολισμό καθώς ήθελε να δείξει ότι ο ίδιος παραμένει αμετακίνητος στις θέσεις του και συνεχίζει να ζητά να μετατραπεί σε κοινωνική δομή. Στο ερώτημα πως σε μια τέτοια περίπτωση θα παγιωνόταν ο Καρά Τεπές, αναφέρει ότι θα πρέπει  να μην υπάρχουν μεγάλες δομές καθώς ο πληθυσμός έχει μειωθεί αισθητά.  Σχολιάζει μάλιστα ότι «οι άλλοι αιρετοί έχουν κάνει τούμπα στις θέσεις τους» αναφερόμενος στα δύσκολα χρόνια της κρίσης όταν υπήρχε αδυναμία συμφωνίας  μεταξύ τους.

Παρά το γεγονός ότι σε προηγούμενη συνέντευξή του είχε δηλώσει ότι αυτή θα είναι η τελευταία θητεία του, ο Περιφερειάρχης  αφήνει τώρα ανοιχτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει και τρίτη  θητεία, λέγοντας ότι «προχωράμε βήμα βήμα και σε αυτή τη φάση προτεραιότητα έχει αυτή η θητεία».

Η Δήμητρα Μουτζούρη από την πλευρά της δηλώνει ότι δεν την ενδιαφέρει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, αλλά θέλησή της είναι να προσφέρει με όποιο τρόπο. Μιλάει με θερμά λόγια για την αγάπη του συζύγου της για τα νησιά τονίζοντας μάλιστα ότι από την αρχή της γνωριμίας του ο Περιφερειάρχης της είχε ξεκαθαρίσει ότι «διακοπές θα κάνουμε μόνο στη Λέσβο».  Αναφέρει δε συγκινώντας τον Περιφερειάρχη ότι όλα τα χρόνια από τότε που ήταν καθηγητής και Πρύτανης στο Πολυτεχνείο έκανε τα πάντα για να βοηθήσει συντοπίτες του, όπως μπορούσε. Μιλάει ακόμη για τον χαρακτήρα του λέγοντας ότι δεν κρατάει κακία παρά τα πισώπλατα μαχαιρώματα και φέρνει σαν παράδειγμα τον  Ισνογκουντ που από τη γνωστή γαλλική σειρά κόμικ που ήθελε να γίνει «χαλίφης στη θέση του χαλίφη» φωτογραφίζοντας πρόσωπα που λειτουργούν με αυτό τον τρόπο. Η κα. Μουτζούρη τονίζει ότι  ως ζευγάρι λειτουργούν σαν μια οντότητα και όχι ξεχωριστά, ενώ απαντά στις επικρίσεις για τον ρόλο της, δίπλα στον Περιφερειάρχη λέγοντας « ως σύζυγοι, φυσικά και θα συζητήσουμε θέματα μαζί, όπως άλλωστε κάνουν όλα τα ζευγάρια».

Μιλώντας για τις προτεραιότητές του για την δεύτερη θητεία στην Περιφέρεια, ο Περιφερειάρχης τονίζει ότι  είναι η απορρόφηση όσο των δυνατόν περισσότερων  πόρων του νέου ΕΣΠΑ και η υλοποίηση μεγάλων έργων στην Περιφέρεια, ενώ κάνει γνωστό ότι στις προθέσεις του είναι, αξιοποιώντας τις γνώσεις του για τεχνικά έργα σε λιμάνια και παραλίες είναι  να δρομολογήσει έργο δημιουργίας τεχνητής παραλίας σε συνεργασία με το Δήμο  Μυτιλήνης, στα Τσαμάκια.  Εκφράζει μάλιστα το παράπονό του γιατί οι αυτοδιοικητικοί φορείς δεν αξιοποιούν τις γνώσεις του στο κόμματι αυτό ενώ πρόσφατα είχε προσκληθεί για να μιλήσει για τα λιμενικά έργα στην Καλαμάτα.  Αναφορικά με τη συνεργασία με τους δυο Δημάρχους  της Λέσβου, τονίζει ότι είναι σε πολύ  καλό κλίμα, αφού και οι τρεις είναι μηχανικοί.

To top