Πεντάωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση από τον Σύλλογο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο

Πεντάωρη στάση εργασίας και συγκέντρωση από τον Σύλλογο Εργαζομένων στο Νοσοκομείο

Με συγκέντρωση στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων από τις 10 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και πεντάωρη στάση εργασίας από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι συμμετέχει την Πέμπτη  ο Σύλλογος Εργαζομένων του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, στην ημέρα δράσης και ανάδειξης της επικινδυνότητας και της ανθυγιεινότητας του επαγγέλματος των υγειονομικών που ανακήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ για τις 27 Ιουνίου.

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου διεκδικούν:

– Ένταξη στα Β. Α. Ε.

– Αύξηση σε μισθούς & ωρομίσθιο πρόσθετων αμοιβών

– Διόρθωση του επιδόματος επικίνδυνης & ανθυγιεινής εργασίας και επέκταση σε όλους τους υπαλλήλους των νοσοκομείων .

– Άμεση αναπλήρωση όλων των μακροχρόνια αδειούχων συναδέλφων

– Άρση των μισθολογικών αδικιών στους συναδέλφους ΟΑΕΔ

– Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων- Εργαζόμενοι μίας και ενιαίας μορφής εργασίας

Νωρίτερα, σε ανακοίνωση της η Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών, κάλεσε την διοίκηση του σωματείου να συναντηθεί με τη λογική και να καλέσει σε πεντάωρη στάση εργασίας αλλά και σε συγκέντρωση. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στις 27/6, 10:00-15:00 η ΠΟΕΔΗΝ , καλεί τα σωματεία των εργαζομένων σε όλη την Ελλάδα να κηρύξουν στάση εργασίας με αίτημα την ένταξη όλων των εργαζόμενων στα βαρέα ανθυγιεινά ένσημα. Στο νοσοκομείο μας η διοίκηση του σωματείου, κάλεσε σε στάση εργασίας μία βδομάδα νωρίτερα 20/6, μόνο για 2 ώρες και συγκέντρωση όχι στο προαύλιο αλλά σε κλειστό(!) χώρο. Αφού δεν έγινε τίποτα εκείνη την ημέρα, μετά την κατακραυγή των εργαζόμενων, αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη αλλά η ζημιά έχει γίνει. Τέτοια λάθη είναι μεγάλα, ειδικά για διοίκηση σωματείου που όπως και να το κάνουμε δεν είναι πρωτάρα. Το κύριο πρόβλημα όμως δεν είναι το λάθος . Άνθρωποι είμαστε κάνουμε και λάθη. Το πρόβλημα είναι η νοοτροπία της έκπτωσης των διεκδικήσεων και η απαίτηση που έχει η διοίκηση του σωματείου, οι εργαζόμενοι να μην διεκδικούν , να μην ενημερώνονται σωστά , να μην παρεμβαίνουν.

Όταν η ΠΟΕΔΗΝ καλεί σε 5ωρη στάση εργασίας είναι έκπτωση της κινητοποίησης, το ΔΣ του σωματείου να καλεί σε 2ωρη. Επιπλέον, δεν υπάρχει λόγος να γίνει συγκέντρωση σε κλειστό χώρο την ώρα της στάσης εργασίας. Κρυφά γίνεται; Δεν πρέπει να ενημερωθούν οι ασθενείς και οι συνοδοί για πιο λόγο γίνεται η κινητοποίηση; Όλα τα παραπάνω απαξιώνουν το σωματείο στη συνείδηση των εργαζομένων. Αυτή είναι η λογική των παρατάξεων που συμφωνούν και βάζουν πλάτη στην εφαρμογή αυτής της πολιτικής όταν αναλαμβάνουν διοίκηση σωματείων.

Η κινητοποίηση γίνεται για το γεγονός πως η κυβέρνηση κοροϊδεύει χοντρά για ακόμα μία φορά τους εργαζόμενους στην υγεία . Αυτή τη φορά στο αίτημα για βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα σε όλους τους εργαζόμενους στο νοσοκομείο. Οι εργαζόμενοι δουλεύουν σε επικίνδυνες συνθήκες, μία δύσκολη και επίπονη εργασία. Οι πλειονότητα του νοσηλευτικού προσωπικού λόγω της συγκεκριμένης εργασίας έχει σοβαρά προβλήματα κυρίως στη μέση και στα γόνατα πριν την ηλικία των 55 ετών. Δεν είναι δυνατόν να πρέπει να δουλεύουν 40 χρόνια μέχρι τα 67 έτη. Όλα αυτά την ίδια ώρα που οι τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, οδηγούν σε εντατικοποίηση, εξουθένωση, βάρδιες που δεν βγαίνουν οριακά, προβλήματα με τα ρεπό και τις άδειες. Σε ότι αυτό συνεπάγεται για την υγεία και ασφάλεια των εργαζόμενων, αλλά και την ποιότητα των υπηρεσιών που λαμβάνει ο λαός. Είναι πολιτική επιλογή της κυβέρνησης την οποία εφαρμόζει κατά γράμμα η διοίκηση, να υπάρχει το λιγότερο δυνατό προσωπικό και να καλύπτει τις στοιχειώδεις ανάγκες. Μόνο που πλέον όπως γίνεται φανερό καθημερινά, αλλά όπως και η ΑΣΥ έχει τονίσει πολλές φορές πλέον ούτε αυτό το στοιχειώδες δεν μπορεί να επιτελεστεί με τόσο λίγο προσωπικό, όχι μόνο ιατρικό αλλά και νοσηλευτικό, παραϊατρικό.

Καλούμε τη διοίκηση του σωματείου, να συναντηθεί με τη λογική και να

καλέσει:

Στάση εργασίας στις 27/6 από τις 10 μέχρι τις 3 το μεσημέρι και συγκέντρωση στο προαύλιο του νοσοκομείου.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, για προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού που να καλύπτονται όλες οι βάρδιες, οι άδειες και τα ρεπό. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων. Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που καλεί η Ένωση Γιατρών ΕΣΥ, το Εργατικό Κέντρο Λέσβου, φορείς και σωματεία του νησιού στην πλατεία Σαπφούς στις 27/6 στις 7.00 το απόγευμα.

Παλεύουμε για:

• Ένταξη όλου του προσωπικού που δουλεύει σε νοσοκομείο και άλλες δομές υγείας, στα βαρέα και ανθυγιεινά.

• Προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού , και παραϊατρικού προσωπικού ώστε να καλύπτονται οι βάρδιες , οι άδειες και τα ρεπό. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων.

• Σημαντικές αυξήσεις στους μισθούς και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.

• Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους . Η υγεία να παύσει να είναι εμπόρευμα.

To top