«Η Τρισεύγενη» στο Ιερό του Μέσσου

«Η Τρισεύγενη» στο Ιερό του Μέσσου

Δύο κορυφαία έργα της ελληνικής λογοτεχνικής κληρονομιάς. Δύο εμβληματικές γυναικείες μορφές της ελληνικής λογοτεχνίας, η Ερωφίλη του Γεωργίου Χορτάτση και η Τρισεύγενη του Κωστή Παλαμά, ανταμώνουν στη σκηνή, στο πλαίσιο του θεσμού «Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός», στον εξίσου εμβληματικό χώρο του Ιερού του Μέσσου, στις 5 και 6 Ιουλίου 2024 στις 20.00, με την εξαιρετική μουσικοθεατρική παράσταση «Τρισεύγενη».

Η Τρισεύγενη είναι «αστόχαστη, ανυπόταχτη, παράκοη, απόκοτη», αταίριαστη με τον ασφυκτικό κοινωνικό ιστό που την περιβάλλει. Ένα πλάσμα που υπερασπίζεται πεισματικά τη φύση του. Που πάει να πει, μια τραγική ηρωίδα. Η Ερωφίλη την παρακολουθεί καθώς αφηγείται την ιστορία της και τη συντροφεύει στοργικά. Σχολιάζει, ερμηνεύει, συμπάσχει. Είναι αυτή η νεράιδα της στέρνας, η νεκρή της μάνα. Ώσπου το τραγούδισμά της γίνεται εκείνο της Τρισεύγενης, καθώς λέει: «Το δικό μου το τραγούδι πάντα, που το τραγουδάει όλη μου η ζωή. Με το δικό μου το σκοπό». Μια ιστορία σφιχταγκαλιασμένη μ’ ένα τραγούδισμα.

H είσοδος θα είναι ελεύθερη, αλλά με διάθεση ηλεκτρονικών εισιτηρίων που μπορείτε να προμηθευτείτε από την ακόλουθη ιστοστελίδα:
https://www.allofgreeceoneculture.gr/event/trisevgeni/

Σύλληψη, επιμέλεια κειμένου
Κορίνα Βουγιούκα
Μουσική
Τάσος Ρωσόπουλος
Ερμηνεύουν
Αναστασία Χατζάρα (Τρισεύγενη) Μάιρα Μηλολιδάκη (Ερωφίλη) Δημήτρης Ναλμπάντης (Νίκαρος, Πέτρος Φλώρης, Δεντρογαλής, Πάνος Τράτας) Σέρτζιου Ναστάσα (βιολί) Κορίνα Βουγιούκα (κλασική κιθάρα)
ΑΜΚΕ
P.ART OF THE SOLUTION

To top