Αποχώρησε η παράταξη Κουφέλου από τη συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής

Αποχώρησε η παράταξη Κουφέλου από τη συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής

Αποχώρησε από την ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής η παράταξη του Πανάγου Κουφέλου, το απόγευμα της Δευτέρας, όταν προκλήθηκε ένταση κατά τη διάρκεια της ερώτησης που έθεσε ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «Νέα Δράση, νέος Δήμος» Παναγιώτης Κουνέλλης όσον αφορά την μίσθωση ακινήτου προσωπικής εταιρείας από τον Πρόεδρο της ΑΔΕΛ Βασίλη Τσαγκάρη, σε συνέχεια του προηγούμενου Δημοτικού Συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, κατά τη διαρκεία της συζήτησης του θέματος ο Δημοτικός Σύμβουλος της αντιπολίτευσης Προκόπης Τζιμής ζήτησε τον λόγο για να κάνει ερώτηση στον Δήμαρχο Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα. Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Προβέτζας είπε πως κάτι τέτοιο δεν υφίσταται και να περιμένει την επόμενη συνεδρίαση. Τα αίματα «άναψαν» όταν ο κ. Προβέτζας , αμέσως μετά έδωσε τον λόγο στην Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Εριφύλλη Χιωτέλλη για να ενημερώσει ότι έφερε προσκλήσεις για την εκδήλωση που θα γίνει τη Μεγάλη Τετάρτη στο Δημοτικό Θέατρο. Ο κ. Κουφέλος, τότε, διερωτήθη αν αυτό είναι μέρος της διαδικασίας σε έντονο ύφος και αποχώρησε μαζί με τον κ. Τζιμή ενώ αμέσως μετά ακολούθησαν και οι υπόλοιποι δημοτικό σύμβουλοι της παράταξης.

Υπενθυμίζεται, πως το ακίνητο στη Λουτρόπολη Θερμής εκμετάλλευσης της ΑΔΕΛ είχε νοικιάσει ο κ. Τσαγκάρης το 2015 ενώ το 2019 ανανέωσε το μισθωτήριο έως το 2029. Ωστόσο, όταν εκλέχθηκε τον Οκτώβρη του 2023 δημοτικός σύμβουλος αποφάσισε να «πουλήσει» την επιχείρηση σε ετερόρρυθμη εταιρεία – χωρίς να γίνει δημοπράτηση – στην οποία έχει  μετοχές ενώ έχει μπει ως εγγυητής στην ενοικίαση του του ακινήτου.

To top