Θρίαμβος για το «Poor Τhings» του Γιώργου Λάνθιμου | 4 χρυσά αγαλματίδια στα φετινά Όσκαρ

Θρίαμβος για το «Poor Τhings» του Γιώργου Λάνθιμου | 4 χρυσά αγαλματίδια στα φετινά Όσκαρ

Η 96η Τελετή απονομής βραβείων Όσκαρ, της Αμερικανικής Ακαδημίας κινηματογραφικών τεχνών και επιστημών ολοκληρώθηκε σήμερα τα ξημερώματα, με την ταινία του Γιώργου Λάνθιμου «Poor Things» να αποσπά 4 χρυσά αγαλματίδια, Α΄γυναικείου ρόλου, Σκηνογραφίας, Κομμώσεων-Μακιγιάζ και Σχεδιασμού Κοστουμιών.

«Γιώργο, σ’ ευχαριστώ για το δώρο ζωής που μου έκανες με το ρόλο της Μπέλα Μπάξτερ» είπε κατασυγκινημένη στη νικητήρια ομιλία της η Έμμα Στόουν παραλαμβάνοντας το χρυσό αγαλματίδιο για το Όσκαρ Α’ γυναικείου ρόλου.

Είναι το δεύτερο Όσκαρ της καριέρας της 35χρονης μούσας του Λάνθιμου που το 2017 είχε κερδίσει ξανά στην κατηγορία Α’ Γυναικείου ρόλου για το “La La Land” του Ντάμιεν Σαζέλ.

Η ταινία “Poor things” είναι κινηματογραφική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Σκωτσέζου Αλιστντερ Γκρέι, στην οποία η Αμερικανίδα ηθοποιός ενσάρκωσε μια αυτόχειρα την οποία επαναφέρει στη ζωή ένα εκκεντρικός επιστήμονας εμφυτεύοντάς της εγκέφαλο αγέννητου εμβρύου και ξεκινά να ανακαλύπτει τη ζωή από την αρχή, χωρίς αιδώ ή προκαταλήψεις.

 

 

To top