Χορός, φαγητό και οινικά αρώματα στο «Μερίδιο των Αγγέλων» στην Ανεμώτια

Χορός, φαγητό και οινικά αρώματα στο «Μερίδιο των Αγγέλων» στην Ανεμώτια

Μια ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Λαμπροδευτέρα 6 Μαΐου με τίτλο «Το μερίδιο των Αγγέλων», από την Κοιν.Σ.Επ. Ηφαίστειο Ανεμώτιας και τον Σύλλογο Αμπελουργών Ανεμώτιας Λέσβου «Ο Κάμπος».

Σε μια αυθόρμητη τελετουργική και συμμετοχική διαδικασία άνοιξαν  δεξαμενές με φρέσκα και δρύινα βαρέλια με παλαιωμένα Ηφαιστειακά κρασιά της Κοιν.Σ.Επ. και όλοι οι συμμετέχοντες  ήρθαν κοντά συζητώντας, πίνοντας, τρώγοντας και τραγουδώντας.

Οι επισκέπτες παρακολούθησαν το Ντοκιμαντέρ με την εξέλιξη του έργου του Πράσινου Ταμείου, για την αναζωογόνηση υποβαθμισμένου εδάφους, τη δημιουργία του Πρότυπου Βιολογικού Αμπελώνα και τη διάσωση των γηγενών ποικιλιών αμπέλου της Λέσβου.

Ξεναγήθηκαν στα σοκάκια του χωριού, σε ένα ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό περιβάλλον, ένιωσαν την καλλιτεχνική αύρα των ξακουστών ντόπιων λιθοξόων που με μεράκι έβαλαν την ψυχή τους μέσα στην πέτρα. Παρακολούθησαν την Έκθεση Σύγχρονης Φωτογραφίας του Συγχωριανού μας Γιώργου Πτερούντιου με θέμα “Τοπία της Ανεμώτιας” και χόρεψαν σε κυκλωτικούς παραδοσιακούς χορούς, “δένοντας” στιγμές με κοσμικούς παλμούς και “ξεχασμένα” έντονα συναισθήματα.

@
@
To top