Συναντήσεις Προέδρου του Παραρτήματος ΓΕΩΤΕΕ με τον Υφυπουργό Αγρ. Ανάπτυξης

Συναντήσεις Προέδρου του Παραρτήματος ΓΕΩΤΕΕ με τον Υφυπουργό Αγρ. Ανάπτυξης

Συναντήσεις με τον Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης είχε στις  26 και 27 Ιανουαρίου ο Πρόεδρος  του Παραρτήματος  Αιγαίου του ΓΕΩΤΕΕ,  Παναγιώτης Κατσαβέλλης  στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του Υφυπουργού στη Λέσβο.

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Το Παράρτημα Αιγαίου του ΓΕΩΤΕΕ διά του Προέδρου του, Παναγιώτη Κατσαβέλλη, με αφορμή τα προβλήματα που δημιούργησαν οι επιζωοτίες στους κτηνοτρόφους της Λέσβου στα τέλη της προηγούμενης χρονιάς, πήρε την πρωτοβουλία με τη βοήθεια του Βουλευτή Λέσβου, Χαράλαμπου Αθανασίου, να αιτηθεί και να πραγματοποιήσει συνάντηση στην Αθήνα με τον αρμόδιο Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων για θέματα κτηνοτροφίας, αλιείας & μελισσοκομίας, Σταύρο Κελέτση, ο οποίος δεσμεύθηκε να επισκεφθεί το συντομότερο το νησί.
Πράγματι ο Υφυπουργός, τηρώντας τη δέσμευσή του, πραγματοποίησε διήμερη επίσκεψη στη Λέσβο στις 26 &27 Ιανουαρίου 2024. Στο πρόγραμμα του διημέρου ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Αιγαίου ΓΕΩΤΕΕ εισηγήθηκε και πραγματοποιηθήκαν συναντήσεις με θεσμικούς και παραγωγικούς φορείς και επιτόπιες επισκέψεις. Έτσι ο Υφυπουργός συνοδευόμενος από τον κο Αθανασίου και τον κο Κατσαβέλλη, συναντήθηκε
με θεσμικούς φορείς των ΟΤΑ Α’ & Β΄ Βαθμού (Αντιπεριφερειάρχες, Δήμαρχοι νησιού) και επισκέφθηκε αντιπροσωπευτικές μονάδες και εγκαταστάσεις, που έχουν λάβει χρηματοδότηση από τα Μέτρα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ), και συγκεκριμένα:

Mία πρότυπη κτηνοτροφική μονάδα χρηματοδοτούμενη από το Υπομέτρο 4.1 του ΠΑΑ,
‘Ενα ιδιωτικό σφαγείο χρηματοδοτούμενο από το Μέτρο 123 του ΠΑΑ και
‘Ενα σύγχρονο παραληπτήριο γάλακτος της Ομάδας Παραγωγών Σκαλοχωρίου
χρηματοδοτούμενο από το Μέτρο 9 του ΠΑΑ, το οποίο μάλιστα και εγκαινίασε ο Υφυπουργός.

Επίσης, με τη βοήθεια και τη συμμετοχή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Λέσβου, κου Βαγγέλη Μυρσινιά, οργανώθηκε συνάντηση στα γραφεία του Επιμελητηρίου μεπαραγωγικούς φορείς της κτηνοτροφίας, της αλιείας και της τυροκομίας. Παράλληλα, και στο πλαίσιο του θεσμικού ρόλου του ΓΕΩΤΕΕ, που, μεταξύ άλλων, είναι να αποτελεί σύμβουλο της Πολιτείας στα γεωτεχνικά θέματα, τα αρμόδια μέλη της ΔιοικούσαςΕπιτροπής του Παραρτήματος Αιγαίου ΓΕΩΤΕΕ (κτηνίατρος, γεωπόνος και ιχθυολόγος) τεκμηρίωσαν τα ζητήματα, που αντιμετωπίζουν οι εν λόγω τομείς και κατέθεσαν σχετικές επιστημονικές προτάσεις στον Υφυπουργό.
Τέλος, την εβδομάδα πριν την επίσκεψη του Υφυπουργού, το Παράρτημα Αιγαίου του ΓΕΩΤΕΕ οργάνωσε προπαρασκευαστικές συναντήσεις, παρουσία του κου Αθανασίου, αρχικά με κτηνοτρόφους στην Καλλονή και στη συνέχεια με αλιείς στα γραφεία του Παραρτήματος ΓΕΩΤΕΕ στη Μυτιλήνη, κατά τις οποίες συγκεντρωθήκαν τα αιτήματα των φορέων και μεταφέρθηκαν στον Υφυπουργό.
Συνεχίζοντας τις δράσεις του, το Παράρτημα Αιγαίου ΓΕΩΤΕΕ μέσω του Προέδρου του, θα επισκεφθεί την έκθεση Agrotica 2024, όπου, μεταξύ άλλων, θα παραβρεθεί σε Ημερίδα, που διοργανώνει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων με όλη του την ηγεσία, προκειμένου να ενημερωθεί και να διεκδικήσει τα μέγιστα για τον πρωτογενή τομέα των νησιών μας.

To top