Βραβεύθηκε ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητέςτης Ελλάδας η Μηλένα Κοντού

Βραβεύθηκε ανάμεσα στους κορυφαίους αθλητέςτης Ελλάδας  η Μηλένα Κοντού

Μια λαμπερή βραδιά για τα αστέρια του ελληνικού αθλητισμού  ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού,  διοργάνωσε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στο Μέγαρο Μουσικής το βράδυ της Δευτέρας. Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν συνολικά 72 αθλητές και αθλήτριες και συγκεκριμένα όσοι κατέκτησαν το 2023 μετάλλια σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών, όσοι προκρίθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού και όσοι πήραν μετάλλια στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες «Κρακοβία – Μαλοπόλσκα 2023» και στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νέων.

Μεταξύ αυτών  τα χρυσά κορίτσια της κωπηλασίας, η Μυτιληνιά Πρωταθλήτρια Δήμητρα -Ελένη (Μηλένα) Κοντού μαζί με τη Ζωή Φίτσιου.
Η Μηλένα είναι η μόνη αθλήτρια στον κόσμο που κατέχει ΕΝΝΕΑ Παγκόσμια Ρεκόρ στο κωπηλατικό Concept2 RowErg. Το σπουδαίο είναι ότι τα οχτώ από αυτά τα πέτυχε σε διάστημα 20 ημερών κατά τη διάρκεια προπονήσεων. Το γεγονός ότι κατέχει εννέα παγκόσμια ρεκόρ στο κωπηλατικό Concept2 RowErg είναι εντυπωσιακό και αποτελεί απόδειξη της αφοσίωσης και του ταλέντου της. Είναι σπάνιο να επιτευχθούν τέτοια επιτεύγματα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και αυτό αναδεικνύει την εξαιρετική της φυσική κατάσταση και αποτελεσματικότητα στην προπόνηση. Αρκετά Αμερικανικά πανεπιστήμια όπως το Χαρβαρντ, Πρίνστον, Τεμπλ, Οκλαχόμα κ.ά έχουν ήδη προσφέρει υποτροφίες . Η προσφορά υποτροφιών από σημαντικά Αμερικανικά πανεπιστήμια αναδεικνύει την αναγνώριση των επιδόσεών της σε διεθνές επίπεδο. Είναι ένα σημαντικό βήμα για τη Μηλένα που μπορεί να συνεχίσει τις σπουδές της σε ένα από τα κορυφαία πανεπιστήμια, συνδυάζοντας την ακαδημαϊκή της εκπαίδευση με την κωπηλασία.
To top