Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Μυτιλήνης άνοιξε τα χαρτιά του στον «Αίολο» για το μοντέλο διοίκησης που θα εφαρμόσει

Ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Μυτιλήνης άνοιξε τα χαρτιά του στον «Αίολο» για το μοντέλο διοίκησης που θα εφαρμόσει

Τα χαρτιά του για το μοντέλο διοίκησης που θα εφαρμόσει στο Δήμο Μυτιλήνης από την 1η Ιανουαρίου, που αναλαμβάνει επίσημα καθήκοντα, άνοιξε στην πρώτη  μετεκλογική εφ´ όλης της ύλης συνέντευξή του στην εκπομπή «Επίκεντρο» ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Μυτιλήνης  Παναγιώτης Χριστόφας.

Ο νέος Δήμαρχος ανακοίνωσε στον Αίολο ότι θα δημιουργήσει νέα θέση Αντιδημάρχου Καθημερινότητας που θα  περιλαμβάνει και την καθαριότητα και θα έχει ως αντικείμενο τα καθημερινά ζητήματα των πολιτών. Ανακοίνωσε επίσης Αντιδημαρχία Τουρισμού, όπως είχε εξαγγείλει προεκλογικά,ενώ ο ίδιος θ´ αναλάβει την αρμοδιότητα των έργων τουλάχιστον στο ξεκίνημα της θητείας της νέας Δημοτικής Αρχής.

Μιλάει ακόμη για το μεταναστευτικό και τη θέση που έχει εκφράσει, υπέρ μια δομής όπου θα γίνεται η καταγραφή  και αφού θα εξετάζεται το αίτημα ασύλου θα αναχωρούν οι μετανάστες ενώ θα διεκδικεί να διατηρείται σε χαμηλά επίπεδα ο αριθμός των αιτούντων άσυλο και να μη φθάνει στα επίπεδα όπως πρόσφατα έγινε στη δομή του Καρα Τεπε που έφθασε κοντά στις 6000. Κάνει γνωστό μάλιστα ότι μια από τις πρώτες συναντήσεις που θα επιδιώξει  μόλις αναλάβει, θα είναι με τον Υπουργό Μετανάστευσης Δημήτρη Καιρίδη.

Έχει ήδη επισκεφθεί πολλές φορές το έργο της προκυμαίας και στόχος του όπως τονίζει μόλις αναλάβει,  είναι να πιέσει ώστε να τηρούνται οι προθεσμίες. Το έργο του Κολυμβητηρίου βρίσκεται επίσης στην κορυφή των προτεραιοτήτων όπως επίσης και οι παιδικές χαρές και η δημιουργία χώρων πρασίνου και αθλητισμού με πρώτο το αθλητικό κέντρο στο παλιό Δημοτικό καταυλισμο του Καρά Τεπέ.

Ο Δήμαρχος Μυτιλήνης μιλάει και για το ΠΑΣΟΚ και τις αποστάσεις που κράτησε σε όλη την προεκλογική περίοδο.  Τονίζει  ότι ανήκει στο χώρο του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο πιστεύει ότι τα κόμματα δεν πρέπει να έχουν θέση ιδιαίτερα στον Ά βαθμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Υπογραμμίζει μάλιστα ότι στην παράταξή του συμμετέχουν πολλά άτομα που δεν ανήκουν σε κάποιο κόμμα.
Το γραφείο του Δημάρχου θα είναι και πάλι στο Εμπορικό Κέντρο της Ελευθερίου Βενιζέλου, δίπλα στις υπηρεσίες, ενώ κάνει γνωστό ότι στο Παλαιό Δημαρχείο θα δέχεται επίσημες επισκέψεις ενώ θα μεταφερθεί εκεί θα στεγάζεται και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, αντί για το Δημοτικό Θέατρο όπου βρίσκεται σήμερα.
Η νέα Δημοτική Αρχή θα ορκιστεί τέλη Νοεμβρίου ενώ η επίσημη ανάληψη των καθηκόντων θα γίνει από 1/1/2024 . Στις 2 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου θα γίνει και εκλογή Προεδρείου.

To top