Ο Αλκ. Στεφανής στο «Επίκεντρο»: «Ποια είναι η αντίδραση της Περιφερειακής Αρχής Μουτζούρη για τη Βάστρια και το μεταναστευτικό;»

Ο Αλκ. Στεφανής στο «Επίκεντρο»: «Ποια είναι η αντίδραση της Περιφερειακής Αρχής Μουτζούρη για τη Βάστρια και το μεταναστευτικό;»

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στο «Επίκεντρο» ο υποψήφιος Περιφερειάρχης επικεφαλής της παράταξης «Νέα Δυναμική» Αλκιβιάδης Στεφανής. Τονίζει ότι κυρίαρχος στόχος του προγράμματος που έχει σχεδιάσει για το βόρειο αιγαίο είναι μείνουν οι νέοι στον τόπο τους. Την στήριξη της εξωστρέφειας για το Βόρειο Αιγαίο με στήριξη των υποδομών, με βελτίωση της ακτοπλοϊκής σύνδεσης μεταξύ των νησιών,  την οργανωμένη τουριστική  προβολή με τη συμμετοχή όλων των συναρμοδίων φορέων , την στήριξη των τοπικών προϊόντων, του πρωτογενούς τομέα. Μιλάει για το σχέδιο οργάνωσης της Περιφέρειας με στόχο την αποτελεσματικότερη λειτουργία και με στόχο «ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση». Προσθέτει επίσης ότι πιστεύει πολύ στην αποκέντρωση και στο μοίρασμα αρμοδιοτήτων.  Αποκάλυψε μάλιστα ότι στο πλαίσιο των περιοδειών, επισκέφθηκε και τις υπηρεσίες της Περιφέρειας καθώς και το γραφείο του Περιφερειάρχη όπου είχε μια σύντομη συνάντηση με τον Κώστα Μουτζούρη και αντάλλαξαν ευχές για την προεκλογική περίοδο.

Ο κ. Στεφανής απαντά και για τα όσα ακούγονται σε βάρος για το μεταναστευτικό ή για σχέδια αποστρατικοποίησης των νησιών. «Η προσπάθεια να λοιδορηθώ ή να κατηγορηθώ ξεφεύγει από τα όρια της λογικής» . «…αν ο Μητσοτάκης είχε τέτοια σχέδια, εμένα θα επέλεγε για να υλοποιήσω;» υπογραμμίζει ο ίδιος.  «Ξέρετε τί θα με ανησυχήσει; Να με κατηγορήσουν για κάτι που να είναι αλήθεια. Να έχω κάνει ένα τεράστιο λάθος ή μια τεράστια αμέλεια που να κάνει κακό. Αυτό πραγματικά θα με κλονίσει και θα με στεναχωρήσει» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Ασκεί μάλιστα κριτική στον σημερινό Περιφερειάρχη για λαϊκισμό και την χειρονομία που προβάλλει ως σημαία για την αντίδρασή του στο μεταναστευτικό σημειώνοντας ότι ουσιαστικά δεν αντέδρασε στις πιο κρίσιμες στιγμές για τη Βάστρια». «Όταν 7 Απριλίου του 2021 πραγματοποιήθηκε η θυελλώδεις συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης  το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας ήταν 14 -14 και ο κ. Κύτελης παίρνει απόφαση υπέρ της δημιουργίας της δομής στη Βάστρια. Πότε αντέδρασε η Περιφερειακή αρχή Μουτζούρη; 10 μήνες μετά, 31 Ιανουαρίου του 2022. Επί 10 μήνες δεν είχε γίνει τίποτα. Και τί απόφαση πήρε 31 Ιανουαρίου; Να πάει το Περιφερειακό Συμβούλιο στη Βάστρια και να διαμαρτυρηθεί όταν πλέον είχε σχεδιαστεί, όταν είχε έρθει ο εργολάβος και είχαν ξεκινήσει οι εργασίες». Ο κ. Στεφανής προσθέτει επίσης ότι ποια ήταν όλα αυτά τα χρόνια η πρόταση του Περιφερειάρχη για το μεταναστευτικό; Να μη γίνει καμιά δομή  όταν το μεταναστευτικό όλοι ξέρουμε ότι δεν θα πάψει να υπάρχει και αναζητούνται λύσεις διαχείρισης της κατάστασης».

To top