Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στην Φωκιανή Άννα Κινδύνη Μαυρουδή

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση στην Φωκιανή Άννα Κινδύνη Μαυρουδή

Την Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου στις 8 το βράδυ, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του αφιερώματος για την Φωκιανή Άννα Κινδύνη Μαυρουδή στον αύλειο χώρο του «Μουσείου Προσφυγικής Μνήμης 1922» στη Σκάλα Λουτρών.
Διοργανωτές ήταν ο Σύλλογος Μικρασιατών της Σκάλας Λουτρών «Το Δελφίνι» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Φωκαέων Πολιτεία» από την Παλαιά Φώκαια Αττικής.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Παπαχρυσός Δημήτρης καλωσόρισε τους φιλοξενούμενους εκ μέρους του Δ.Σ. και η κ. Ευθαλία Τουρλή τους ξενάγησε στον χώρο του Μουσείου όπου τους προσφέρθηκαν διάφορα παραδοσιακά γλυκά του κουταλιού και αμυγδαλωτά από τον «Συνεταιρισμό Γυναικών Μεσοτόπου».
Η παρουσίαση της ζωής και του έργου της Φωκιανής Άννας Κινδύνη από τους προαναφερθέντες Συλλόγους ήταν εξαιρετική και  έκρυβε μία έκπληξη στο τέλος, αφού με πρωτοβουλία του σκηνοθέτη κ. Μάνου Ευστρατιάδη και με αίτημα του Συλλόγου  προς την ΕΡΤ,  εστάλη και παρουσίασαν στο τέλος της εκδήλωσης, ένα οπτικό απόσπασμα 13 λεπτών από μία συνέντευξη της Άννας Κινδύνη το 1986 που είχε συμπεριληφθεί σε ένα ωριαίο ντοκιμαντέρ για το έργο της.

«Τις ευχαριστίες μας για την εκδήλωση οφείλουμε στην «Φωκαέων Πολιτεία» για την άριστη συνεργασία που είχαμε, στην κ. Δέσποινα Ζερβού και το λοιπό προσωπικό της ΕΡΤ για την άμεση ανταπόκρισή τους, στον σκηνοθέτη κ. Μάνο Ευστρατιάδη που μας έκανε την σχετική ενημέρωση και μεσολάβησε στην ΕΡΤ για την διεκπεραίωση του θέματος, στον δάσκαλο μας Γρηγόρη Μολυβιάτη που πλαισίωσε με την κλασική κιθάρα του την εκδήλωση, την κ. Ζαχαρώ Φρατζέσκου και την κ. Αθανασία Δαφιώτη που ήταν στην αφήγηση του έργου της και σε όσους άλλους βοήθησαν αφανώς για την επιτυχία της εκδήλωσης.]

 

To top