Την επανεξέταση της απόφασης κατάργησης των Κέντρων Νεοσυλλέκτων σε Λέσβο-Χίο και Σάμο ζητά ο Περιφερειάρχης

Την επανεξέταση της απόφασης κατάργησης των Κέντρων Νεοσυλλέκτων σε Λέσβο-Χίο και Σάμο ζητά ο Περιφερειάρχης
Την επανεξέταση της  απόφασης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας  να κλείσουν Κέντρα Κατάταξης Νεοσυλλέκτων που λειτουργούσαν από το 2018 , στο πλαίσιο χωρικού επανασχεδιασμού των Ενόπλων Δυνάμεων, μεταξύ αυτών και το Κέντρο Κατάταξης της Λέσβου, Χίου και Σάμου ζητά ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης.

Αναλυτικά η δήλωση του Κώστα Μουτζούρη:

« Όπως πληροφορούμαστε με τη σύμφωνη γνώμη  της Πολιτικής και Στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας,  οδεύουμε  στη παύση λειτουργίας ορισμένων Κέντρων Νεοσυλλέκτων  στη Θράκη και τα νησιά, μεταξύ αυτών και το Κέντρο Κατάταξης της Λέσβου, Χίου και Σάμου και επαναλειτουργία των άλλων Κέντρων. Η απόφαση πρόκειται να ισχύσει σύμφωνα με πληροφορίες  ήδη από την υποδοχή της επόμενης ΕΣΣΟ.  Η  λειτουργία του Κέντρου Λέσβου είχε υποστηριχθεί στο παρελθόν από την Τοπική Κοινωνία  για κοινωνικούς , οικονομικούς λόγους και τόνωσης του εθνικού συναισθήματος.
Τα νησιά του Βορείου Αιγαίου τελούν υπό την μόνιμη απειλή της πολιτικής ηγεσίας της Τουρκίας,  και δέχονται καθημερινά τις υβριδικές απειλές και την εργαλειοποίηση του Μεταναστευτικού. Ζητούμε την επανεξέταση του θέματος , σε ότι μας αφορά ως Βόρειο Αιγαίο, με το σκεπτικό της αμυντικής θωράκισης των νησιών και της τόνωσης και εμπέδωσης του αισθήματος ασφάλειας των πολιτών αλλά και της κοινωνικής συνοχής και οικονομικής ευεξίας των οικογενειών των Nεοσυλλέκτων  και της τοπικής κοινωνίας.»
To top