Β. Χοχλάκα: «Να μας εξηγήσει ο κ. Στεφανής την επιλογή της κυβέρνησης να καταργήσει το Κέντρο Νεοσυλλέκτων Λέσβου»

Β. Χοχλάκα: «Να μας εξηγήσει ο κ. Στεφανής την επιλογή της κυβέρνησης να καταργήσει το Κέντρο Νεοσυλλέκτων Λέσβου»
Παρέμβαση για την κατάργηση του Κέντρου Νεοσυλλέκτων στη Λέσβο έκανε με γραπτή δήλωσή της η υποψήφια Περιφερειάρχης Βάσω Χοχλάκα η οποία επισημαίνει το γεγονός ότι αυξάνεται το κόστος εξόδων των οικογενειών των στρατεύσιμων αλλά και τη στρατηγική σημασία της επιλογής. Καλεί δε τον συνυποψήφιό της στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου Αλκιβιάδη Στεφανή να εξηγήσει τί ακριβώς σημαίνει η επιλογή αυτή.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι είναι πολύ πιθανόν να καταργηθεί μετά από χρόνια ξανά το κέντρο νεοσυλλέκτων στρατιωτών στη Λέσβο, σε μια εξέλιξη που εκτός του ότι σημαίνει αυτόματα πολλαπλασιασμό των εξόδων των οικογενειών των στρατεύσιμων παιδιών μας από τα ακριτικά νησιά μας, δημιουργεί και ερωτήματα και ως προς την στρατηγική σημασία της επιλογής αυτής της Κυβέρνησης.
Ως μη ειδική πάντως επί του θέματος, καλώ την Κυβέρνηση που αποξηλώνει συστηματικά εδώ και χρόνια υπηρεσίες από τα νησιά μας, υποβαθμίζει το Πανεπιστήμιό μας και πλέον εξαναγκάζει τα παιδιά μας να καταταγούν στην ηπειρωτική Ελλάδα, να σταματήσει εδώ και τώρα τον σχεδιασμό της. Και επειδή φτάσαμε πολύ γρήγορα στην αμήχανη στιγμή που πρέπει να αποδεικνύονται τα λόγια μας σε πολιτικό επίπεδο ότι είναι κρυστάλλινα και ειλικρινή, προκαλώ τον ανθυποψήφιό μου Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Στρατηγό μας κ. Στεφανή, εκλεκτό υποψήφιο της Κυβέρνησης και ειδικό επί του θέματος να εξηγήσει στους ακρίτες την επιλογή αυτή.
To top