Η Αγλαΐα Κυρίτση σε Ικαρία και Φούρνους Κορσέων

Η Αγλαΐα Κυρίτση σε Ικαρία και Φούρνους Κορσέων

Με την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης Βορείου Αιγαίου σε Ικαρία και τους Φούρνους Κορσέων άρχισε η 6ημερη προεκλογική περιοδεία της επικεφαλής της παράταξης Αγλαΐας Κυρίτση και των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων για τις τοπικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Πρώτος Σταθμός, η Ικαρία των αγώνων, των εξόριστων αγωνιστών, της αντίστασης και της καθημερινής πάλης για έναν καλύτερο κόσμο. Η Ικαρία που ανέδειξε στις εθνικές εκλογές του Ιουνίου πρώτη πολιτική δύναμη το κόμμα της αταλάντευτης λαϊκής και μαχητικής αντιπολίτευσης, το ΚΚΕ.

Από αυτόν τον ιστορικό τόπο, με τη βαριά αγωνιστική παρακαταθήκη αρχίζει, όπως τόνισε η επικεφαλής της παράταξης, Αγλαΐα Κυρίτση «…ένα όμορφο και ελπιδοφόρο ταξίδι προς τις περιφερειακές εκλογές, ένα ταξίδι γεμάτο αποφασιστικότητα και αγώνα, γεμάτο πείσμα και δύναμη να αντισταθούμε, να σταματήσουμε αντιλαϊκές πολιτικές και να ανοίξουμε το δρόμο για καλύτερες μέρες για τους νησιώτες και τα 10 νησιά της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου»…

Ακολούθησαν συναντήσεις με φορείς και συλλόγους στο νησί , επισκέψεις σε χωριά και ουσιαστικές, εποικοδομητικές συζητήσεις με τους Ικαριώτες στις οποίες θίχτηκαν τα κεντρικά, καθημερινά προβλήματα που βιώνουν οι νησιώτες μας και αναπτύχθηκαν οι θέσεις και οι προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης και παράλληλα ο αγώνας να αναδειχτεί η ΛΑ.Σ δεύτερη δύναμη στην Περιφέρεια Β. Αιγαίου και να περάσει στον δεύτερο γύρο των εκλογών.

«Η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμπυκνώνει πολλά ιδιαίτερα χαρακτηριστικά που σηματοδοτούν και ορίζουν χρόνια ελλείμματα που συσσώρευσαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, αλλά και oι μεγάλες δυνατότητες που μπορούν να διαμορφώσουν, μια νέα μέρα για το λαό και τα νησιά μας.

Δυνατότητες και ευκαιρίες που θα παραμένουν «ξεχασμένες» και θα υποβαθμίζονται συνεχώς όσο ακολουθούνται οι ίδιες πολιτικές, οι οποίες δεν έχουν στο επίκεντρό τους τις πραγματικές ανάγκες των νησιών και των νησιωτών μας, των εργαζόμενων, των αγροτών, των μικρομεσαίων, της νεολαίας, αλλά τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που υπηρετεί η πολιτική της ΕΕ και την οποία πειθήνια, εφαρμόζουν όλες οι κυβερνήσεις, απαξιώνοντας μεθοδικά τον τόπο και τη ζωή των νησιωτών μας.

Οι κάτοικοι των 10 νησιών του Β. Αιγαίου έκαναν ένα πρώτο μεγάλο βήμα ενισχύοντας σημαντικά τις δυνάμεις της πραγματικής αντιπολίτευσης, τις δυνάμεις της πραγματικής αντίστασης, τις δυνάμεις που μπορούν να ανατρέψουν τα κυβερνητικά σχέδια και να προτείνουν μια άλλη κατεύθυνση, έξω και πέρα από το μονόδρομο που υπηρετούν με θρησκευτική ευλάβεια η κυβέρνηση της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Ιεράρχηση των αναγκών και υλοποίηση των αντίστοιχων έργων , διεκδίκηση και πίεση προς την κεντρική εξουσία για να εκλείψουν οι ελλείψεις στα δημόσια αγαθά όπως η υγεία και η μόρφωση, το δικαίωμα στη μόνιμη και ασφαλή δουλειά.

Η ψήφος στη Λαϊκή Συσπείρωση δεν είναι μόνο μια έκφραση οργής, δεν είναι απλά μια συμβολική καταδίκη των πολιτικών που σπρώχνουν στο περιθώριο τα νησιά μας.

Είναι το δημιουργικό βήμα για μια νέα περίοδο, για μια νέα, εντελώς διαφορετική πορεία χειραφέτησης. Είναι το αποφασιστικό βήμα που θα φέρει τις ανάγκες των νησιών μας στο επίκεντρο των αποφάσεων και θα καταστήσει τους νησιώτες μας πρωταγωνιστές και πραγματικούς αφέντες στον τόπο τους.»

Σε κάθε σπίτι με κάθε κάτοικο οι αντιπρόσωποι της Λαϊκής Συσπείρωσης έκαναν γνωστές τις θέσεις της για Δήμο και Περιφέρεια στους Φούρνους -Κορσέων και συμμετείχαν ενεργά στην 5η διοργάνωση του διάπλου της Θύμαινας ολοκληρώνοντας αγωνιστικά την περιοδεία τους.

 

To top