Δήμαρχος Σμύρνης: «Οι λαοί των δυο πλευρών του Αιγαίου θέλουν να ζουν με ειρήνη και γαλήνη»

Δήμαρχος Σμύρνης: «Οι λαοί των δυο πλευρών του Αιγαίου θέλουν να ζουν με ειρήνη και γαλήνη»

Με παραδοσιακούς χορούς και κεράσματα υπό τους ήχους των σαντουριών της Αγιάσου υποδέχτηκαν το δήμαρχο Σμύρνης Τούντς Σογιέρ το πρωί του Σαββάτου στο Λιμάνι της Μυτιληνης ο Δήμαρχος Μυτιληνης Στρατης Κυτελης, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης καθώς και σύλλογοι και φορείς που ασχολούνται με τον τουρισμό, όπως η Ένωση ξενοδόχων Λέσβου, ο Σύλλογος Εστίασης Ασπίδα και ο Εμπορικός Σύλλογος Μυτιλήνης.

Αμέσως μετά από τη μικρή γιορτή που «στήθηκε» έξω από το τελωνείο ο δημαρχος  Σμύρνης και ο Δήμαρχος Μυτιλήνης μετέβησαν στο παλαιό δημαρχείο όπου και υπέγραψαν  μνημόνιο συνεργασίας και φιλίας μεταξύ των δυο λαών.

«Τους λαούς και τις πόλεις μας, τους ενώνουν πιο πολλά από αυτά που του διχάζουν. Είμαστε εδώ γιατί εμείς ακούμε τη φωνή των λαών και όχι των κυβερνήσεων», τονισε ο κ. Κύτελης. «Είμαστε εδώ για να αναπτύξουμε τη διπλωματία των πόλεων. Το Αιγαίο να γίνει μια θάλασσα ειρήνης, αλληλεγγύης, φιλίας και ανάπτυξης των δυο λαών» συνέχισε.

Από την δίκη του πλευρά ο δήμαρχος Σμύρνης ανέφερε ότι είναι πολύ χαρούμενος που βρίσκεται στη Μυτιλήνη και που έκανε αυτό το ταξίδι σήμερα καθώς ήταν η τελευταία μέρα για φέτος της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Σμύρνης – Μυτιλήνης, ωστόσο, όπως δήλωσαν και οι δυο πλευρές του χρόνου θα συνεχιστεί και μάλιστα συζητιέται να μπουν περισσότερα δρομολόγια.

«Αυτές οι δυο ακτές μπορούν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους αλλά και την αγάπη μεταξύ τους. Το μοναδικό ερώτημα είναι το αν θα συνεχίσουμε να πολεμάμε ή να συμβιώνουμε αρμονικά; Εμείς θέλουμε να ζούμε τη γαλήνη και την ευτυχία. Οι μεγάλοι μπορεί να βρίσκονται σε ρίξεις αλλά όπως είπατε και εσείς οι δυο λαοί είναι αγαπημένοι μεταξύ τους και θελουμε αυτή την συνέχεια τις φιλίας», τονισε με την σειρά του ο κ. Τούντς Σογιέρ.

Ο κ. Τούντς Σογιέρ βρίσκεται στη Μυτιλήνη με αφορμή το ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί σήμερα το απόγευμα από την «Συνύπαρξη» με όνομα «Osman communist» , αφιερωμένη στη ζωή και το έργο του ιστορικού δημάρχου του Δικελί Οσμάν Οσγκιουβέν. Αξίζει να σημειωθεί πως στο νησί μαζί με τον δήμαρχο Σμύρνης και ο Τουρκικός Σύλλογος «Ειρήνη στο Αιγαίο».

 

 

To top