Επιστρέφει τις καταγγελίες για τα μουσικά όργανα ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού στον Νίκο Τσιριγώτη

Επιστρέφει τις καταγγελίες για τα μουσικά όργανα  ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού στον Νίκο Τσιριγώτη

Στον μαέστρο Νίκο Τσιριγώτη μετά τις καταγγελίες για τα μουσικά όργανα της ορχήστρας του Δήμου Μυτιλήνης απάντησε ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Τσακύρης αναφέροντας ότι τα μουσικά όργανα που έχουν καταγραφεί βρίσκονται στην κατοχή του Δήμου και θα μεταφερθούν στο νέο πολιτιστικό κέντρο, όπου και θα φυλάσσονται. Αναφέρει δε επίσης ότι στην κατοχή του κ. Τσιριγώτη βρίσκονται και άλλα όργανα τα οποία – αν ανήκουν στο δήμο- θα πρέπει να παραδοθούν. Τέλος ζητά ν’ ανακαλέσει τις καταγγελίες επιφυλασσόμενος να προσφύγει στη δικαιοσύνη.

Αναλυτικά σε επιστολή του  αναφέρει τα εξής:

«Γνωρίζετε πολύ καλά πόσο σας σέβομαι και σέβομαι και την παρακαταθήκη σας στην κοινωνία και το Δήμο Μυτιλήνης όλα αυτά τα έτη.
Ειλικρινά δεν κατανοώ ούτε το περιεχόμενο της καταγγελίας σας , με προβληματίζει δε ο χρόνος που επιλεξατε αυτήν.
Πρίν τρία χρόνια περίπου με επισκεφτήκατε στο γραφείο μου και μου εκφράσατε τα παράπονά σας για την απαξίωση που τύχατε από την προηγούμενη δημοτική αρχή και την αγωνία σας για την τύχη των οργάνων της ορχήστρας του Δήμου Μυτιλήνης. Μου είπατε μάλιστα πως εις χείρας σας βρίσκονται και άλλα όργανα τα οποία φυλάτε ως κόρην οφθαλμού προκειμένου να τα παραδώσετε στο Δήμο Μυτιλήνης. Μετά όμως τη συνάντησή μας πριν τρία έτη δε δώσατε σημεία ζωής, αλλά επιστρέψατε ως καταγγέλων δυο μήνες πριν τις εκλογές.
Τα όργανα τα οποία βρήκαμε έχουν καταγραφεί καθώς ανήκουν στην κυριότητα του νομικού προσώπου πολιτισμού – αθλητισμού ένα προς ένα και είναι χρεωμένα στο Μηνά Παπανικολάου υπεύθυνο της Φιλαρμονικής.  Θα μεταφερθούν δε στο νέο πολιτιστικό κέντρο και σκοπεύω εάν οι πολίτες με εμπιστευθούν ξανά να τύχουν και της ανάλογης συντήρησης . Ο,τι βρήκαμε έχει καταγραφεί. Εάν έχετε σκοπό να δωρίσετε ή να παραδώσετε όργανα , στην πρώτη περίπτωση υποβάλετε αίτημα στο Δήμο και εγκρίνεται η αποδοχή δωρεάς με απόφαση οικονομικής επιτροπής , διαδικασία που ακολουθήθηκε επί ημερών μου . Στη δεύτερη περίπτωση εάν αυτά τα οποία κατέχετε ανήκουν στο Δήμο, κακώς βρίσκονται εις χείρας σας και θα πρέπει να δοθούν με πρωτόκολλο παραλαβής στον αρμόδιο επί τούτου υπάλληλο που έχει οριστεί.
Όλα τα άλλα για λεηλασία που γράφει η σύζύγός σας και τα δυσμενή και απαξιωτικά σχόλια των ακολούθων σας με αδικούν για ακόμη μία φορά και είναι απολύτως συκοφαντικά.
Εάν γνωρίζετε κάτι το οποίο δε γνωρίζω, παρακαλώ να υποβάλλετε μηνυτήρια αναφορά και ευχαρίστως θα βοηθήσω στη διεξαγωγή οιασδήποτε έρευνας.
Στη διάθεσή σας για οιαδήποτε συνεργασία.
Μετά την παρούσα εξήγηση παρακαλώ να ανακαλέσετε την καταγγελία σας
Επιφυλασσόμενος παντός νομίμου δικαιώματός μου
με εκτίμηση
Παναγιώτης Δ. Τσακύρης
Δικηγόρος
Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Μυτιλήνης

To top