Εκσυγχρονίζεται ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός στο Κ.Υ. Καλλονής

Εκσυγχρονίζεται ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός στο Κ.Υ. Καλλονής

Εκσυγχρονίζεται και αναβαθμίζεται ο ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός στο Κέντρο Υγείας Καλλονής όπως έκανε γνωστό ο Πρόεδρος Αλέξανδρος Ροδίτης σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Συγκεκριμένα το γυναικολογικό τμήμα ενισχύθηκε με νέο υπερσύγχρονο υπερηχογράφο ενώ εγκαταστάθηκε νέα εξωτερική γεννήτρια διπλάσιας ισχύος πρόβλημα το οποίο ήταν διαχρονικό για το Κ.Υ. και επιλύθηκε. Μάλιστα, εγκαταστάθηκαν και υπολογιστές καθώς και νέο φωτοτυπικό μηχάνημα για τις ανάγκες του ιατρικού και διοικητικού προσωπικού που θα βοηθήσει στην καλύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία τους. Επίσης, στις 10 Μαρτίου υπογράφηκε και σύμβαση για την προμήθεια νέου ασθενοφόρου μικρού όγκου.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του ο κ. Ροδίτης η δωρεά είναι των «ΑΛΥΚΩΝ ΑΕ» ενώ το αίτημα του Κέντρου Υγείας για την αναβάθμιση του εξοπλισμού υποστήριξε ενθέρμως και ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτής Νομού Λέσβου, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου. Όσον αφορά το ασθενοφόρο ο κ. Ροδίτης τονίζει ότι η ανάδοχος εταιρεία υποχρεούται να παραδώσει το ασθενοφόρο μέσα σε οκτώ μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης και ευχαριστεί τη Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Τετραπλό χτύπημα» εκσυγχρονισμού του Ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού
του Κέντρου Υγείας Καλλονής:
Ενίσχυση του γυναικολογικού τμήματος με #νέο_υπερσύγχρονο_υπερηχογράφο (ΕΣΠΑ 2014-2020), που ασφαλώς ανοίγει νέους ορίζοντες για τη μονάδα μας.
Προμήθεια και εγκατάσταση #νέας_εξωτερικής_γεννήτριας διπλάσιας ισχύος, διαχρονικό και προβληματικό ζήτημα της μονάδας που επιτέλους επιλύεται (ΕΣΠΑ 2014 – 2020).
#Προμήθεια_υπολογιστών_και_νέου_φωτοτυπικού_μηχανήματος για τις ανάγκες του ιατρικού και διοικητικού προσωπικού που θα βοηθήσει στην καλύτερη και αποδοτικότερη λειτουργία τους. Οφείλoυμε να επισημάνουμε ότι είναι δωρεά των «ΑΛΥΚΩΝ ΑΕ», που ανταποκρίθηκαν στο αίτημά μας και υποστήριξε ενθέρμως ο Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και Βουλευτής Νομού Λέσβου, κ. Χαράλαμπος Αθανασίου. Τους ευχαριστούμε ιδιαιτέρως.
Υπογραφή σύμβασης (10.03.2023) για την προμήθεια νέου ασθενοφόρου μικρού όγκου (ΕΣΠΑ 2014 – 2020 με συγχρηματοδότηση από τη 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου). Η ανάδοχος εταιρεία υποχρεούται να παραδώσει το ασθενοφόρο μέσα σε ( 8 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης. Θερμές ευχαριστίες στη Διοίκηση της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου που έτρεξε κι επίσπευσε όλες τις διαδικασίες ώστε η μονάδα να ενισχυθεί και με #δεύτερο_σύγχρονο_ασθενοφόρο, που θα αντικαταστήσει το παλαιότερο, προς όφελος των πολιτών. Έχουμε λάβει ήδη αντίστοιχες διαβεβαιώσεις ότι το νέο ασθενοφόρο #θα_συνοδευτεί_από_νέο_οδηγό.
Παρά τις διαχρονικές παθογένειες του συστήματος είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε μπροστά. Και πηγαίνουμε μπροστά σημαίνει ότι η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι το μέλλον και χρειάζεται διαρκή ενίσχυση και υποστήριξη από όλους…

To top