Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη στην Ερεσό

Επίσκεψη του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη στην Ερεσό

Την Ερεσό επισκέφθηκε την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2022 ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης συνοδευόμενος από τον Εκτελεστικό Γραμματέα Απόστολο Αλατζά, τους Ειδικούς Συμβούλους Γιώργο Σίμο, Μιχάλη Ταμβακέλλη και την Προϊσταμένη του Τμήματος Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Μαρία Τσακίρη.

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Τοπικής Κοινότητας, ο Περιφερειάρχης παρουσίασε το πρώτο στάδιο της Μελέτης του δρόμου Ερεσού-Σιγρίου, ένα έργο πνοής για την περιοχή το οποίο αποτελεί διαχρονικό αίτημα των κατοίκων. Πρόκειται για τον δρόμο που ενώνει απευθείας την Ερεσό με το Σίγρι, μήκους 14 χιλιομέτρων και με την ολοκλήρωση του θα μειώσει κατά το ήμισυ την απόσταση των δυο τουριστικών παραθεριστικών Κοινοτήτων ενώ θα εξυπηρετήσει τα μέγιστα όπως δήλωσαν και οι ίδιοι οι κάτοικοι την καθημερινότητα των κτηνοτρόφων και των αγροτών.
Ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε επίσης τις εκτελούμενες εργασίες αντιπλημμυρικού έργου στη θέση «Καφενεδέλια» με χρηματοδότηση της Περιφέρειας, στο ποτάμι που διαρρέει την περιοχή παράλληλα με το δρόμο και ενημερώθηκε για την πορεία των εργασιών. Στο πλαίσιο της επίσκεψής στη περιοχή της Ερεσού, ο Περιφερειάρχης συναντήθηκε  με κατοίκους , με τους οποίους συζήτησε σχετικά με το γνωστό θέμα χάραξης Αιγιαλού και Παραλίας στην περιοχή «Αφεντέλι».

 

To top