Άφησαν “άστεγη” την Εθελοντική Αιμοδοσία

Άφησαν “άστεγη” την Εθελοντική Αιμοδοσία

Η έλλειψη  χώρου,  οδήγησε  το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων στην απόφαση για  ματαίωση της τακτικής εθελοντικής αιμοδοσίας του Σεπτεμβρίου, για πρώτη φορά μετά από 25  χρόνια.

Όπως ανακοινώθηκε από το Σύλλογο, το χρόνιο ζήτημα της μη ύπαρξης μόνιμου και κατάλληλου χώρου για να πραγματοποιούνται οι εθελοντικές αιμοδοσίες, οδήγησε φέτος στην  ματαίωση της τακτικής εθελοντικής αιμοδοσίας του Σεπτεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση  στις 25 Ιουνίου ο Σύλλογος απευθύνθηκε στους φορείς της πόλης προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα.

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και Δήμος Μυτιλήνης ανταποκρίθηκαν στο αίτημα τους χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Μάλιστα, το ΔΣ του Νοσοκομείου δεν ανταποκρίθηκε στο έγγραφο του Συλλόγου, αλλά ούτε στο τηλεφώνημα τους για να κλείσουν ραντεβού και να συζητηθεί το θέμα.

Κατόπιν αυτών, όπως σημειώνει ο Σύλλογος στη σχετική ανακοίνωση “είμαστε στη δυσάρεστη θέση να ματαιώσουμε τη προγραμματισμένη αιμοδοσία του Σεπτεμβρίου κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στα 25 χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου μας”, σημειώνοντας πως προβαίνουν στην απόφαση αυτή θεωρώντας ότι απαξιώνεται η προσφορά του Συλλόγου και η ιδέα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Δωρητών Οργάνων & Μυελού των Οστών, Μαρία Ζερβού, μίλησε στον “Aeolos” για τους λόγους που τους οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

To top