Εθελοντική δράση δωρεάς μυελού των οστών στο «Βοστάνειο»

Εθελοντική δράση δωρεάς μυελού των οστών στο «Βοστάνειο»

Την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024, από τις 9:00 π.μ. έως τις 12:00 μ.μ., η αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γενικού Νοσοκομείου Μυτιλήνης «Βοστάνειο», θα φιλοξενήσει την 3η Πανελλήνια Εθελοντική Δράση Δωρεάς Μυελού Οστών με τίτλο «Οι Νοσηλευτές δίνουν ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Η δράση διοργανώνεται από την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος σε συνεργασία με το Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», με στόχο την ενίσχυση της τράπεζας δότη μυελού των οστών και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη ζωτική σημασία της δωρεάς. Η συμμετοχή των πολιτών είναι κρίσιμη για την ενίσχυση της βάσης δεδομένων δότων, προσφέροντας ελπίδα και ζωή σε ασθενείς που μάχονται με σοβαρές αιματολογικές παθήσεις.

Η εκδήλωση θα λάβει χώρα από τις 13 έως και τις 20 Σεπτεμβρίου 2024 Πανελλαδικά, όπου μέσω των Διοικήσεων και των Διευθύνσεων Νοσηλευτικών Υπηρεσιών, θα διατεθούν εθελοντές – Νοσηλευτές για τη λήψη των δειγμάτων, ειδικά διαμορφωμένοι χώροι και υλικοτεχνικός εξοπλισμός, ώστε οι Νοσηλευτές, οι επαγγελματίες υγείας, καθώς και όποιος πολίτης επιθυμεί και πληροί τα κριτήρια για το Σύλλογο «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» (https://oramaelpidas.gr/el/thelo-na-gino-ethelontis-dotis/#poios-mporei-na-ginei-dotis), και για το ΚΕΔΜΟΠ «ΧΑΡΙΣΕ ΖΩΗ» (https://www.xarisezoi.gr/iatrika-kritiria/), να μπορέσει να γίνει εθελοντής δότης μυελού των οστών.

Καλούνται Επαγγελματίες Υγείας καθώς και Πολίτες που επιθυμούν και πληρούν τα κριτήρια να συμμετάσχουν στο κοινό «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2251351234 Τσιρώνη Ευφροσύνη (Εργαστήριο Αιμοδοσίας) και 2251351153 Ζαφειρέλλη Μαίρη (Γραφείο Λοιμώξεων, Γ.Ν.Μυτιλήνης).

To top