Στην Αγιάσο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας (pics & video)

Στην Αγιάσο η Πρόεδρος  της Δημοκρατίας (pics & video)

Στην Αγιάσο χτυπάει σήμερα η καρδιά του Δεκαπενταύγουστου στη Λέσβο  όπου τελέσθηκε το πρωί η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, παρουσία της Προέδρου  της Δημοκρατίας  Κατερίνας Σακελλαροπούλου. Η ΠτΔ ανέγνωσε   το «Πιστεύω» το Σύμβολο της Πίστεως, ενώ ακολούθησε  στην περιφορά της εικόνας της Παναγίας στον περίβολο του Ναού, παρουσία πλήθους πιστών και εκπροσώπων τοπικών Αρχών.

Την ΠτΔ υποδέχθηκε στην Αγιάσο και τη συνόδευσε στον Ναό ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας καθώς και ο Αντιδήμαρχος Αγιάσου κ. Κοτσώνης. Παρευρέθηκε επίσης ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Παρασκευαΐδης.  Την περιφέρεια εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Λέσβου Κώστας Αρώνης.
Η παρουσία της, Προέδρου της Δημοκρατίας  ανήμερα της Κοιμήσεως της Θεοτόκου σε μια από τις πιο εμβληματικές εκκλησίες της Λέσβου, υπογράμμισε τη σημασία της ημέρας και ενίσχυσε την αίσθηση της κοινής πίστης και της αλληλεγγύης που διακατέχει την εορτή.

Η θεία λειτουργία τελέστηκε με μεγάλη επισημότητα, παρουσία πλήθους πιστών από την περιοχή και από άλλα μέρη της Ελλάδας, οι οποίοι συνέρευσαν  στην Αγιάσο για να τιμήσουν την Κοίμηση της Θεοτόκου. Ο Ιερός Ναός της Αγιάσου, με τη μακραίωνη ιστορία και τη θρησκευτική του σημασία, αποτέλεσε το επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων, προσφέροντας μια μοναδική ατμόσφαιρα κατανυκτικής ευλάβειας.

Σε δήλωσή της μετά το τέλος της λειτουργίας η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρθηκε στις καταστροφικές πυρκαγιές στην Αττική που επισκίασαν τη φετινή γιορτή :

Αναλυτικά η δήλωσή της:

«Ο φετινός εορτασμός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, την οποία ο λαός μας τιμά και αναγνωρίζει στο πρόσωπό της την προστάτιδα Μητέρα, επισκιάστηκε δυστυχώς από τις καταστρεπτικές πυρκαγιές στην Αττική. Σκεφτόμαστε όλους όσους επλήγησαν από αυτές, ευχαριστούμε τους πυροσβέστες, τους εθελοντές και όσους έδωσαν, για άλλη μια φορά, ηρωική μάχη με τις φλόγες, και ελπίζουμε οι ζημιές να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατόν. Η προστασία του περιβάλλοντος είναι ευθύνη όλων μας.

Χρόνια Πολλά!»

Την Παρασκευή 16 Αυγούστου, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να παραστεί στα Παράκοιλα στα αποκαλυπτήρια της προτομής του ήρωα πεσόντα στα γεγονότα της Κύπρου, το 1974, Γεώργιου Ζερβομανώλη.

Να θυμίσουμε οτι από το 2020 η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επισκέπτεται τη Λέσβο, και σχεδόν κάθε χρόνο στην μεγάλη γιορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου δίνει το παρών στη Μεγαλόχαρη της Αγιάσου.

Δείτε φωτό και video

 

(φωτό και video Ιγνάτης Τσικνής)

To top