Βελτίωση δεξιοτήτων και επαγγελματικών γνώσεων εργαζομένων σε Λέσβο και Λήμνο

Βελτίωση δεξιοτήτων και επαγγελματικών γνώσεων εργαζομένων σε Λέσβο και Λήμνο

Το Επιμελητήριο Λέσβου με ιδιαίτερη ικανοποίηση ανακοίνωσε ότι κατόπιν της έκδοσης της σχετικής Απόφασης του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Κ. Μουτζούρη εντάχθηκε οριστικά στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Βόρειο Αιγαίο 2014-2020″ και εξασφάλισε τη χρηματοδότηση της, η Πρόταση του με Τίτλο: ” ΔΡΑΣΕΙΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΓΝΩΣΕΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΛΕΣΒΟ & ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ “.

Αντικείμενο της Πρότασης – η οποία είναι συνολικού Π/Υ 308.910 € – αποτελεί η κατάρτιση και η πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων εργαζομένων σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, αλλά και αυτοαπασχολούμενων, ανεξάρτητα από τον τομέα της οικονομίας στον οποίο απασχολούνται.

Από τη Πράξη αναμένεται να ωφεληθούν 150 εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα και αυτοαπασχολούμενοι στη Λέσβο και στη Λήμνο, μέσω στοχευμένων προγραμμάτων κατάρτισης τα οποία θα οδηγήσουν σε πιστοποίηση των γνώσεων και των δεξιοτήτων που απέκτησαν. Κάθε πρόγραμμα κατάρτισης θα είναι θεωρητικής εκπαίδευσης και θα έχει διάρκεια 120 ωρών.

Με την ολοκλήρωση αυτού, οι καταρτιζόμενοι θα συμμετάσχουν σε εξετάσεις πιστοποίησης των προσόντων/γνώσεων που απέκτησαν. Η πιστοποίηση θα πραγματοποιηθεί μέσω της αξιολόγησης των γνώσεων και της ικανότητάς τους από διαπιστευμένους φορείς πιστοποίησης προσόντων, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO/IEC 17024 ή ΕΟΠΠΕΠ.

Η εκπαίδευση θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο της τηλεκπαίδευσης και θα λάβει χώρα στη Λέσβο με τμήματα που θα υλοποιηθούν στην Μυτιλήνη και στην Καλλονή, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των επαγγελματιών σε όλο το εύρος του νησιού της Λέσβου αλλά και στη Μύρινα για να καλυφθούν οι ανάγκες της Λήμνου.

Σε κάθε μια από τις τρείς παραπάνω περιοχές θα υλοποιηθούν δύο (2) εκπαιδευτικά τμήματα των 25 ατόμων.

Τα θεματικά αντικείμενα Κατάρτισης τα οποία θα διδαχθούν στο πλαίσιο της Πράξης είναι τα εξής:

1. E-commerce & Hospitality Sales & Marketing,
2. Υπάλληλος Επισιτιστικού Τομέα (σερβιτόρος εστιατορίου / μπαρ / συνεδρίων),
3. Υπεύθυνος Marketing Τροφίμων,
4. Στέλεχος Διαχείρισης και εμπορίας βιολογικών προϊόντων,
5. Στέλεχος υποστήριξης marketing ελαιοκομικών προϊόντων,
6. Στέλεχος Διαδικτυακού marketing οινοποιητικών προϊόντων.

Επιπλέον, όλοι οι συμμετέχοντες στα προγράμματα Κατάρτισης θα ωφεληθούν και προγράμματος Συμβουλευτικής. Η εξατομικευμένη συμβουλευτική υποστήριξη θα περιλαμβάνει έξι (6) συνεδρίες, διάρκειας 45 λεπτών η κάθε μία. Η Συμβουλευτική θα υλοποιηθεί με τη μέθοδο του e-counselling.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λέσβου Βαγγέλης Μυρσινιάς δήλωσε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι το Επιμελητήριο Λέσβου εξασφάλισε την απαιτούμενη χρηματοδότηση προκειμένου να μπορέσει να προσφέρει ένα ακόμη σημαντικό εργαλείο όπως η κατάρτιση και συμβουλευτική στις επιχειρήσεις μέλη του και στους εργαζόμενους σε αυτές, ενισχύοντας την εξωστρέφεια και ανταγωνιστικότητά τους. Παράλληλα ευχαρίστησε τα στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για τη συνεργασία τους.

To top