Προς παράταση των μέτρων για μια εβδομάδα, συνεδριάζουν το μεσημέρι οι ειδικοί

Προς παράταση των μέτρων για μια εβδομάδα, συνεδριάζουν το μεσημέρι οι ειδικοί

Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή των ειδικών για να λάβει την απόφασή της για το αν θα συνεχιστούν ή όχι τα μέτρα που επιβλήθηκαν λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου.

Τα μέτρα έλαβαν την περασμένη εβδομάδα παράταση μέχρι τις 30 Ιανουαρίου, την ερχομένη Κυριακή δηλαδή και οι ειδικοί, μετά τη χθεσινή αναβολή της συνεδρίασής τους θα αποφασίσουν αν θα παραταθούν για μια εβδομάδα ακόμη ή θα αρθούν, όλα ή κάποια από αυτά.

Τα ημερήσια κρούσματα αν και παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, χθες ανακοινώθηκαν 17.960 κρούσματα, παρουσιάζουν τάσεις σταθεροποίησης. Οι σκληροί δείκτες, ωστόσο επιμένουν και μάλιστα σε ανησυχητικά επίπεδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες είχαμε 115 θανάτους από κορονοϊό, ιδιαίτερα μεγάλος αριθμός. Οι διασωληνώσεις εξίσου υψηλές, χθες ανακοινώθηκαν ότι 645άνθρωποι βρίσκονται διασωληνωμένοι.

Ένα άλλο σημείο που φαίνεται να προβληματίζει τους ειδικούς είναι το γεγονός ότι λόγω της κακοκαιρίας αναβλήθηκαν εμβολιασμοί οι οποίοι και επαναπρογραμματίζονται για τις επόμενες ημέρες σε συνδυασμό με το γεγονός ότι την Κυριακή λήγει το όριο του επταμήνου που έχει τεθεί για λήξη του πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Υπό αυτά τα δεδομένα είναι πολύ πιθανό οι ειδικοί να λάβουν την απόφαση για παράταση των μέτρων για μια ακόμη εβδομάδα.

Υπήρχε το σενάριο να αρθεί τουλάχιστον το μέτρο για απαγόρευση της μουσικής, αλλά και αυτό παραμένει υπό αμφισβήτηση, με πιθανότερο ενδεχόμενο να παραταθούν τα μέτρα για μια εβδομάδα ως έχουν.

To top