Εκδηλώσεις Μνήμης της Μικράς Ασίας από τη Μητρόπολη Μυτιλήνης

Εκδηλώσεις Μνήμης της Μικράς Ασίας από τη Μητρόπολη Μυτιλήνης

Σειρά εκδηλώσεων με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 100 χρόνων από τη Μικρασιατική καταστροφή οργανώνει η Μητρόπολη Μυτιλήνης. Οι εκδηλώσεις αυτές θα ξεκινήσουν το Φεβρουάριο του 2022 και θα ολοκληρωθούν το Νοέμβριο του 2022.

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Πέμπτη 17/2/2022 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Μητροπολιτικό Ναό και Επιμνημόσυνη Δέηση για τους πεσόντες κατά τη Μικρασιατική Εκστρατεία(1919-1922) και κατά τον Ξεριζωμό.

 Σάββατο 28/5/2022 Ημερίδα με θέμα ” Η συμβολή των Μητροπόλεων Μυτιλήνης και Μηθύμνης στην αντιμετώπιση της κρίσης Μικρασιατικής Καταστροφής ”

Τρίτη 21- Πέμπτη 23/6/2022 Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα “Μικρασία, Γη Αγίων”, τρισάγιο στις προτομές των Εθνοϊερομαρτύρων Αγίων Κυδωνιών Γρηγορίου και Μοσχονησίων Αμβροσίου.

Κυριακή 11/9/2022 Εορτή Μικρασιατών Αγίων με Αρχιερατική Λειτουργία στον Ι. Ναό Αγίου Θεράποντα και αρτοκλασία στην προτομή του Εθνοϊερομάρτυρος Αγίου Χρυσοστόμου Σμύρνης.

 11/9/2022-8/9/2022 ” Έκθεση Μικρασιατικών Ενθυμημάτων” στο Βυζαντινό Μουσείο της Μητροπόλεώς μας, σε συνεργασία με το τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου, το Πρότυπο ΓΕ.Λ. Μυτιλήνης του Πανεπιστημίου Αιγαίου και τον Μικρασιατικό Σύλλογο Σκάλας Λουτρών “Το Δελφίνι”.

“Μικρασία, Χαίρε!” Μουσικές εκδηλώσεις αφιερωμένες στο Μικρασιατικό τραγούδι από τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής ” Άγιος Θεόδωρος ο Βυζάντιος “, στη Μυτιλήνη και στα χωριά.

 Κατηχητικές και κηρυκτικές αναφορές στη Μικρασία, διανομή σχετικών βιβλίων και εντύπων.

 

To top