Επί τάπητος τα ζητήματα που αφορούν τα λιμάνια της Λέσβου

Επί τάπητος τα ζητήματα που αφορούν τα λιμάνια της Λέσβου

Συνάντηση  είχε την Παρασκευή 14 Ιανουαρίου , στην Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, ο  Γενικός  Γραμματέας Μανώλης Κουτουλάκης, με τον Αντιπρόεδρο του Διαδημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λέσβου, Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο και το μέλος του Δ.Σ. Γεώργιο Καραθανάση.

Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η ενημέρωση σχετικά με τα έργα που έγιναν και θα γίνουν στα διάφορα λιμάνια του Νησιού, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Δ.Λ.Τ.Λ., η οικονομική ενίσχυσή του και γενικά η καλύτερη συνεργασία της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, με το Διαδημοτικό Λιμενικό Ταμείο Λέσβου.

Στο πλαίσιο αυτό, έγινε ενημέρωση του Γενικού Γραμματέα, από τον Αντιπρόεδρο του Δ.Λ.Τ.Λ., σχετικά με την μεγάλη προσφορά του Δ.Λ.Τ.Λ. στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης, τους Λιμενικούς Σταθμούς και τα σκάφη του Λ.Σ. –ΕΛ. ΑΚΤ που ελλιμενίζονται στο νησί, την άριστη και αγαστή συνεργασία με τον Κεντρικό Λιμενάρχη Μυτιλήνης και όλα τα στελέχη του, εξαίροντας την μεγάλη προσφορά των, στο δύσκολο έργο που επιτελούν, επισημαίνοντας την συνέχιση με κάθε τρόπο, αυτής της άριστης και αγαστής συνεργασίας.

Στην συνέχεια, ενημερώθηκε για την κακή κατάσταση των λιμανιών μας και τα προγραμματισθέντα Λιμενικά έργα, που πρόκειται να εκτελεστούν στα διάφορα λιμάνια του νησιού μας, την άμεση ανάγκη στελέχωσης του Δ.Λ.Τ.Λ. με προσωπικό, λόγω υποστελέχωσης, την οικονομική ενίσχυσή του, επισήμανε την αμεσότητα των έργων που πρέπει να γίνουν στο λιμάνι του Πολιχνίτου μετά την θεομηνία της 21/05/2021, την άμεση επίλυση των διαφόρων προβλημάτων για την υλοποίηση του MASTER PLAN, η υλοποίηση του οποίου, θα αλλάξει παντελώς την όψη αλλά και την λειτουργία του λιμανιού της Μυτιλήνης και διάφορα άλλα θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του Δ.Λ.Τ.Λ.

Επίσης, έγινε συζήτηση για το θέμα άμεσης διερεύνησης χρηματοδότησης της Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής των μελετών για έργα που πρόκειται να γίνουν από το Δ.Λ.Τ.Λ.

Ο κ. Κουτουλάκης, αφού ευχαρίστησε τον Αντιπρόεδρο, τον κ. Καραθανάση, αλλά και όλο το Δ.Σ. του Δ.Λ.Τ.Λ., για την βοήθεια που προσφέρουν στο Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, και την αγαστή συνεργασία που υπάρχει σε όλα τα επίπεδα, αναγνώρισε και αναφέρθηκε στο μεγάλο έργο που επιτελείται σε πολλά λιμάνια του νησιού, παρά τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν και θέλοντας να συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη εκτέλεση των έργων στα λιμάνια, ζήτησε κατάλογο με τα έργα που πρόκειται και πρέπει να γίνουν, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τις μελέτες αυτών, ενώ υποσχέθηκε κάθε δυνατή, οικονομική αλλά και υλικοτεχνική βοήθεια, δείχνοντας έμπρακτα, το μεγάλο του ενδιαφέρον για την καλύτερη, αποτελεσματικότερη και ασφαλέστερη λειτουργία των λιμανιών μας.

 

To top