Βραβεύτηκε ο «Ήρωας με το ένα χέρι»

Βραβεύτηκε ο «Ήρωας με το ένα χέρι»

Το cd-rom που έφτιαξε πέρυσι το Δημοτικό σχολείο Λουτρόπολης Θερμής για τον Θερμιώτη ήρωα του 1940 Γιάννη Καρακωνσταντή πήρε βραβείο στον 8ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα: «Το σχολείο αφηγείται».

Το cd-rom που έφτιαξε το σχολείο της Λουτρόπολης Θερμής για να τιμήσει τον Θερμιώτη Γιάννη Καρακωνσταντή, τον άνθρωπο, που πολέμησε με αυταπάρνηση και έχασε το ένα του χέρι στα βουνά της Αλβανίας το 1940 βραβεύτηκε στον 8ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό με θέμα: «Το σχολείο αφηγείται».

Τον διαγωνισμό διοργάνωσαν το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης του Υπουργείου Παιδείας.

Η τελετή απονομής των βραβείων έγινε διαδικτυακά λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη δράση αυτή συμμετείχαν, εκτός από τους μαθητές της σημερινής ΣΤ΄ τάξης, ο γιός του Γιάννη Καρακωνσταντή, Αντώνης και η κόρη του Αντωνία, καθώς και ο ανιψιός του Δ. Καμενής (πρώην Δήμαρχος της κωμόπολης).

Το σχολείο της Λουτρόπολης Θερμής εκτός από το cd-rom τίμησε τον Θερμιώτη ήρωα του 1940 και με αφιέρωμα στο ημερολόγιο-ατζέντα, που εξέδωσε για το 1922 σε συνεργασία με την Δημόσια Βιβλιοθήκη Μυτιλήνης.

To top