“Ο Νόμος της Μνήμης” νέο θεατρικό έργο του Νίκου Περέλη από τις εκδόσεις ΟΤΑΝ

“Ο Νόμος της Μνήμης” νέο θεατρικό έργο του Νίκου Περέλη από τις εκδόσεις ΟΤΑΝ

—Μετά την κυκλοφορία το 2021 από τις εκδόσεις ΑΓΓΕΛΑΚΗ του θεατρικού έργου . Το νέο αυτό θεατρικό έργο όπως γράφει ο Νίκος Περέλης….

Ένα νέο θεατρικό έργο από τις Εκδόσεις ΟΤΑΝ και με τίτλο ” Ο Νόμος της Μνήμης “, του συντοπίτη μας θεατρικού συγγραφέα, σκηνοθέτη και ηθοποιού Νίκου Περέλη κυκλοφόρησε τις πρώτες μέρες του 2002. Το νέο αυτό έργο, όπως γράφει ο ίδιος ο συγγραφέας… «αναφέρεται στη συλλογική Μνήμη, στην παραποίηση, στην εξασθένηση και στην εκμετάλλευσή της, αναδεικνύοντας την αξία της για την ομοψυχία και το μέλλον του λαού μας. Ένας φακός στα έγκατα της καταστροφής, εκεί όπου εκρηκτικά υλικά σιγοβράζουν, διατηρώντας ένα θλιβερό μίγμα διαχωρισμού και διαμελισμού. Εκεί όπου σέρνεται μια τεράστια Ανακόντα, που καιροφυλαχτεί να τυλιχτεί θανάσιμα γύρω από τα θύματά της. Ένα εφιαλτικό φίδι που κρατάει φοβισμένο, παραπλανημένο και παράλυτο τον λαό μας».

Το 2021 είχε κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις ΑΓΓΕΛΑΚΗ ένα ακόμα θεατρικό του έργο με τίτλο «ΟΔΥΣΣΕΑΣ, ΤΟ ΛΙΟΝΤΑΡΙ ΤΗΣ ΡΟΥΜΕΛΗΣ», αφιερωμένο στον ήρωα του ’21 τον Οδυσσέα Ανδρούτσο.

Βιογραφικό σημείωμα:

Ο σκηνοθέτης και συγγραφέας Νίκος Περέλης γεννήθηκε στη Μυτιλήνη όπου και μεγάλωσε, σπούδασε θέατρο στη Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, στο Πανεπιστήμιο του Κεμπέκ και σε σεμινάρια στο εξωτερικό. Το 1968 δημιούργησε με τον σκηνοθέτη Νίκο Παπαδάκη, τη θεατρική ομάδα «Κύκλος». Το 1971 φεύγει στο Κεμπέκ, από όπου επιστρέφει μετά το τέλος της δικτατορίας.
Σκηνοθέτησε περισσότερα από 150 έργα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και παρουσίασε δουλειά του κυρίως στα κρατικά και δημοτικά θέατρα, στην Επίδαυρο, στο Ηρώδειο και στον Λυκαβηττό. Δημιούργησε το “Θέατρο 3ης Σεπτεμβρίου” στην Αθήνα και το “Theatre del’ Avenue du Park” στο Μόντρεαλ. Διευθυντής στα Δημοτικά Θέατρα Πάτρας και Ιωαννίνων. Δημιουργός της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου και διευθυντής της μέχρι το 2001. Δίδαξε θέατρο στο Conservatoire του Κεμπέκ, στο ΚΘΒΕ, στη Σχολή Κατσέλη, στο Εργαστήρι του Εθνικού Θεάτρου και στη Σχολή Βεάκη. Έγραψε θεατρικά έργα που παίχτηκαν στο Εθνικό Θέατρο, στο Θέατρο 3ης Σεπτεμβρίου, στην ΕΡΤ και σε διάφορα άλλα θέατρα.

To top