Υγειονομικά πρωτόκολλα για μαθητές και εκπαιδευτικούς στα σχολεία λόγω της έξαρσης του κορονοϊού

Υγειονομικά πρωτόκολλα για μαθητές και εκπαιδευτικούς στα σχολεία λόγω της έξαρσης του κορονοϊού

Η Δευτεροβάθμια εκπαίδευση έστειλε πληροφορίες για τα υγειονομικά πρωτόκολλα  ώστε να ενημερώσει μαθητές και εκπαιδευτικούς .

Η επιστροφή των μαθητών στα θρανία θα γίνει με τρία self test για την πρώτη εβδομάδα, για όλα τα παιδιά, εμβολιασμένα και ανεμβολίαστα,  ενώ η είσοδος των μαθητών στα σχολεία θα επιτρέπεται μόνο με αρνητικό τεστ αφού πρώτα δηλωθεί στην επίσημη πλατφόρμα edu-pass.

Την δεύτερη εβδομάδα τα δωρεάν εβδομαδιαία self test θα γίνουν δύο και θα διενεργούνται και από τους εμβολιασμένους μαθητές , πάλι δύο φορές την εβδομάδα έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση στο σχολείο την Τρίτη και την Παρασκευή πάλι με την είσοδο των μαθητών στα σχολεία  μόνο με αρνητικό τεστ αφού πρώτα δηλωθεί στην επίσημη πλατφόρμα edu-pass. Σε περίπτωση κρούσματος στην τάξη όλο το τμήμα θα υποβάλλεται σε έλεγχο, και όχι μόνο οι μαθητές που κάθονταν κοντά στο κρούσμα, όπως ίσχυε μέχρι τώρα. Όλοι οι ανεμβολίαστοι μαθητές θα κάνουν δωρεάν τεστ κάθε μέρα για 5 ημέρες. Συγκεκριμένα, θα κάνουν δύο rapid και ένα self test σε διάστημα πέντε ημερών, επιπλέον των δύο σταθερών self test την εβδομάδα, άρα 5 τεστ σε 5 ημέρες. Οι εμβολιασμένοι μαθητές θα κάνουν σύνολο 3 self test δωρεάν εκείνες τις ημέρες.

Σχετικά με τους εκπαιδευτικούς:

Οι ανεμβολίαστοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν και αυτοί 5 τεστ σε 5 ημέρες:

Δύο ράπιντ και ένα σελφ τεστ, επιπλέον των δύο ράπιντ που ήδη κάνουν την εβδομάδα.

Οι εμβολιασμένοι εκπαιδευτικοί θα κάνουν 3 σελφ τεστ δωρεάν την εβδομάδα.

 

To top