Στον Αη Στράτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Στον Αη Στράτη ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Δίπλα στους κατοίκους  του ακριτικού  Αη Στράτη  βρέθηκε σήμερα το πρωί ο  Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.  Όπου παρέστη στην θεία λειτουργία των Θεοφανίων συνοδευόμενος από την Δήμαρχο Μαρία Κακαλή.

Ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να κουβεντιάσει με κατοίκους του νησιού που τον υποδέχθηκαν.

Μετά την τελετή των Θεοφανίων, ο Πρωθυπουργός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Θέλησα σήμερα, αυτή την πολύ σημαντική ημέρα για την Ορθοδοξία, να βρεθώ στον ακριτικό Άη Στράτη, έναν τόπο με βαριά ιστορία. Ένα τοπόσημο διχασμού και δοκιμασίας το οποίο μετατρέπεται, όμως, σε ένα ορόσημο ενότητας και αισιοδοξίας.

Έχουμε χρέος -όπως έχω πει πολλές φορές- να στηρίζουμε τα ακριτικά μας νησιά και τους συμπολίτες μας οι οποίοι αγωνίζονται να παραμένουν και να δημιουργούν στον τόπο τους. Και αυτό ακριβώς κάνουμε και εδώ στον Άη Στράτη, ένα νησί το οποίο πρωτοπόρησε στον τομέα της πράσινης ανάπτυξης και έχει τη δυνατότητα να κάνει πράξη τα οράματα και τους σχεδιασμούς της τοπικής κοινωνίας, ώστε να γίνει ένα νησί πρότυπο όσον αφορά την κυκλική οικονομία.

Σήμερα είναι μία σπουδαία ημέρα για την Ορθοδοξία και το πραγματικό νόημα των Φώτων είναι η αλήθεια, η οποία σώζει. Και το νόημα αυτό, πιστεύω, ότι είναι σήμερα περισσότερο επίκαιρο παρά ποτέ, καθώς η χώρα μας δοκιμάζεται από τη νέα επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον και η προστασία της ανθρώπινης ζωής αποκτά σε αυτή τη συγκυρία την ξεχωριστή της σημασία.

Εύχομαι από τον ακριτικό Άη Στράτη Χρόνια Πολλά σε όλες τις Ελληνίδες, σε όλους τους Έλληνες. Καλή φώτιση, πρωτίστως στους συμπολίτες μας οι οποίοι είναι ανεμβολίαστοι και ακόμα προβληματίζονται εάν πρέπει να κάνουν το εμβόλιο. Τους ενθαρρύνω και από εδώ να κάνουν αυτή την επιλογή, αυτή την επιλογή ζωής, αυτή την επιλογή προστασίας για τη δική τους ζωή αλλά και για την ασφάλεια και την υγεία όσων αγαπούν.

Και πάλι Χρόνια Πολλά, Καλή Χρονιά σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες».

Στον Άη Στράτη ο κ. Μητσοτάκης έγινε δεκτός από τη Δήμαρχο του νησιού.  Μετά τη θεία λειτουργία και τον Αγιασμό των Υδάτων επισκέφθηκε   το Μουσείο Δημοκρατίας και τη Μαράσλειο Σχολή ενώ αμέσως μετέβη στη Λήμνο όπου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο νοσοκομείο του νησιού, θα έχει συνάντηση με τον Δήμαρχο ενώ πριν την αναχώρησή του για την Αθήνα προβλέπεται και μια επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της πολεμικής αεροπορίας στο αεροδρόμιο.

Στη Λήμνο βρίσκεται απο χθες και συνόδεψε σήμερα στον Αη Στράτη τον Πρωθυπουργό, ο Αντιπρόεδρος της Βουλής,  βουλευτής Λέσβου Χαράλαμπος Αθανασίου.

To top