Λαϊκη Συσπείρωση Μυτιλήνη: «Οι όροι για το άνοιγμα των σχολείων δεν απαντούν στις ανησυχίες των γονιών»

Λαϊκη Συσπείρωση Μυτιλήνη: «Οι όροι για το άνοιγμα των σχολείων δεν απαντούν στις ανησυχίες των γονιών»

Διαφωνία για τους όρους με τους οποίους προχωρά η κυβέρνηση στο άνοιγμα των σχολείων εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Μυτιλήνης. «Οι όροι ανοίγματος των σχολείων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση τη στιγμή που η εξάπλωση της πανδημίας βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο και στο νησί μας όχι μόνο δεν απαντούν στις ανησυχίες γονιών, εκπαιδευτικών και μαθητών, αλλά αντίθετα τις αγνοούν προκλητικά και τις εντείνουν», τονίζει χαρακτηριστικά.
Και συνεχίζει

«Ζητάμε χωρίς καμία καθυστέρηση:
Να εξασφαλιστούν κατάλληλες αίθουσες και να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών στις τάξεις. Να προσληφθούν άμεσα εκπαιδευτικοί.
Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία, με ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλους τους εκπαιδευτικούς και όλους τους μαθητές. Δωρεάν μοριακά τεστ για όλους σε περίπτωση κρούσματος στις σχολικές τάξεις για να γίνει ουσιαστική ανάσχεση της μεταδοτικότητας.
Να χορηγούνται δωρεάν, με έκτακτη κρατική χρηματοδότηση, οι ειδικές μάσκες που απαιτούνται σε όλους τους μαθητές και τους εργαζόμενους στα σχολεία.
Να προσληφθεί όλο το αναγκαίο βοηθητικό προσωπικό για τα σχολεία, να εξασφαλιστεί η καθαριότητα με εργαζόμενους/ες πλήρους απασχόλησης και να παρθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα».

To top